ICD news

Програма допомоги українським науковцям та студентам від Словацької академії наук

 

З огляду на трагічні обставини, які склалися в Україні внаслідок військової агресії Росії, Словацька академія наук пропонує допомогу українським науковцям та аспірантам.

В межах програми допомоги Словацька академія наук надає безкоштовне проживання для українських науковців та аспірантів, а також членів їхніх сімей, в наступних містах та містечках Словаччини: Братислава, Смоленіце та Стара Лесна.

Українські науковці та аспіранти також будуть отримувати фінансову підтримку від Словацької академії наук на проведення досліджень або продовження навчання.

Окрім того, українські вчені та студенти за бажання зможуть залишитися працювати за своєю спеціальністю в Словацькій академії наук.

Більш того, академією було прийнято рішення значно знизити плату за проживання для дослідників та студентів з України, які перебували в Словаччині ще до початку військових дій.

Охочим взяти участь в програмі допомоги слід звернутися до представників Словацької академії наук за наступними електронними адресами: ukrajina@savba.sk чи ukraine@savba.sk, або через офіційну сторінку академії в соціальній мережі Facebook.

Детальніше за посиланням.