Новини ДМС

Зустріч із представниками мерії міста Кобе

Відбулася зустріч КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також Українсько-Японського Центру з представниками мерії міста Кобе (Японія). Метою зустрічі стало обговорення аспектів розвитку співпраці.

Серед учасників зустрічі зі сторони мерії міста Кобе були присутні Пан Деґучі – директор міжнародного відділу, Пані Морімото – співробітниця міжнародного відділу та Левко Лучук – співробітник міжнародного відділу. Вони ознайомили всіх присутніх із перспективами подальшої співпраці.

Місто Кобе – одне з найсучасніших та найрозвиненіших міст Японії. Воно славиться своїми технологічними та науковими здобутками, а тому така співпраця буде вкрай корисною для нашого університету.  В місті діє найбільший на території всієї держави біомедичний кластер, що містить понад 380 науково-дослідних установ. Також в місті діє інноваційний центр за підтримки UNOPS, що сприяє проєктам у сферах, важливих для ООН. Представники висловили свою зацікавленість у співпраці з іноземними компаніями й установами, а також розповіли про програми підтримки стартапів та стимуляції підприємницької й інноваційної діяльності.

Від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського виступили представники департаменту міжнародного співробітництва. Вони разом із колегами з Українсько-Японського центру розповіли іноземним представникам про наш університет, презентували Науковий парк «Київська політехніка»,  екосистему “Sikorsky Challenge” та Українсько-Японський Центр. Пан Сергій Сидоренко, проректор з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського охарактеризував співпрацю між Японією та університетом, акцентуючи на співпраці з корпорацією Rigaku, проєктом Spring Aid, а також можливостях обміну досвідом та стажувань представників КПІ ім. Ігоря Сікорського в Японії.

Тож зрештою сторони погодилися обмінятися додатковою інформацією та окреслили подальші дії.