Новини ДМС

Воркшоп «Стратегія блакитної економіки для Чорного моря: внесок України»

Делегація КПІ ім. Ігоря Сікорського долучилася до воркшопу  «Стратегія блакитної економіки для Чорного моря: внесок України» («Blue economy strategy for the Black Sea: Ukrainian contribution») 12 листопада 2021 року, який був спрямований на обговорення формування комплексної політики для розвитку басейну Чорного моря.

Блакитна економіка – важливй напрям світової економіки, яка займається запобіганням негативних кліматичних змін, збереженням морського та океанського просторів. Спільно з Європейською зеленою угодою (European Green Deal), блакитна економіка формує стратегічний курс Євросоюзу на майбутні десятиліття.

У заході також брали участь профільні генеральні директорати Європейської Комісії, представники центральних і місцевих органів влади та науковці. Учасники воркшопу обговорювали інструменти розвитку Чорноморського регіону та потенційний вклад зацікавлених сторін у розвиток Блакитної економіки в Україні.

Делегація КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з професором Іденом Мамутом узяла участь у круглому столі «Стратегія блакитної економіки для Чорного моря: український внесок». У ході виконання програми заходу відбулося обговорення формування комплексної політики для розвитку басейну Чорного моря та на його основі можливе визначення напрямів та конкретних тем, за якими підрозділи КПІ ім. Ігоря Сікорського зможуть розпочати підготовку проєктних пропозицій до конкурсів міжнародних (європейських) проєктно-грантових програм.