Новини ДМС

Стипендіальна програма підтримки українських дослідників від Мюнхенського технічного університету

 

З огляду на нинішню ситуацію в Україні, Мюнхенський технічний університет запровадив спеціальну програму підтримки українських дослідників. 

Програма розрахована на дослідників, які обіймають посади доцентів та професорів в університетах або науково-дослідних установах України. Університет надає дослідників стипендію у розмірі  25 000 євро на 6 місяців (в разі необхідності період перебування дослідника в Німеччині може бути подовжений). Стипендія покриває витрати на проживання, транспорт, проведення дослідження, а також особисті потреби дослідника. Окрім того, дослідник може приїхати зі своєю родиною. Дослідники матимуть доступ до 

Для участі в програмі необхідно надіслати на електронну адресу applications@ias.tum.de наступний пакет документів (у PDF форматі): 

  • CV, включно із переліком публікацій (слід виділити 3-5 ключових публікацій, оприлюднених за останні 5 років);
  • лист-підтвердження від професора Мюнхенського технічного університету;
  • короткий опис дослідницької пропозиції (обсягом 1-2 сторінки), над якою працюватиме дослідник в Мюнхенському університеті. До опису слід включити орієнтовний план бюджету. Також, бажано зазначити можливість співпраці над дослідженням з науковцями Мюнхенського технічного університету.

Детальніше за посиланням.