Новини ДМС

Програма фінансування для науковців з України від Фонду IIE-SRF

 

« IIE-SRF is closely monitoring the ongoing crisis in Ukraine. As a program and team, we are deeply saddened to witness the violence unfolding and stand in solidarity with the courageous Ukrainian people, as well as those around the world who oppose this war. Conflicts of this scale may quickly become both a humanitarian crisis and a higher education emergency, and we have a responsibility in the global higher education community to step up and assist our Ukrainian colleagues. »

Фонд IIE-SRF пропонує підтримку вченим, які перебувають під загрозою або переміщенні. Приймаються заявки від професорів та дослідників, які стикаються з загрозою їхньому життю чи кар’єрі. Стипендії підтримують тимчасові академічні посади в університетах та інших вищих навчальних закладах у будь-якій точці світу, де вчені можуть продовжувати свою академічну роботу в безпеці.

Стипендії IIE-SRF передбачають фінансування академічних посад на термін до одного року. Стипендія виплачується у сумі до 25 000 доларів США, плюс індивідуальне медичне страхування, фінансування для переїзду до країни перебування, професійний розвиток та консультаційні ресурси, а також віддана підтримка з боку IIE-SRF та його партнерів – до, під час та після стипендії.

Науковці можуть подати заявку, надіславши необхідні матеріали безпосередньо на адресу srf@iie.org.

Необхідні матеріали для аплікації включають:

  1. Application Form

https://www.scholarrescuefund.org/applicants/instructions-and-application/

 

  1. Current CV or resume.

Резюме має містити таку інформацію:

  • вчені ступені (установа, що присуджує ступінь, напрямок та дата присудження ступеня);
  • поточна посада (місцезнаходження, дати роботи, професійне звання та обов’язки);
  • попередні академічні посади (у хронологічному порядку, включаючи місцезнаходження, дати роботи, професійне звання та обов’язки);
  • детальний список наукових публікацій (статті в журналах, книги, розділи, виставки тощо), включаючи повні цитати з назвою публікації, авторами, назвою роботи, датою публікації та номерами сторінок, якщо можливо; інша відповідна академічна робота (включаючи керівництво магістерськими та кандидатськими дисертаціями, доповідями на конференціях, грантами/відзнаками/нагородами, професійними зв’язками тощо).

 

  1. Академічна заява.

Надайте вичерпну заяву з детальною інформацією про академічну та професійну освіту та досвід, включаючи детальний опис академічних дослідницьких інтересів. Обов’язково додайте опис діяльності, яку ви проводили на своїх академічних посадах, а також пояснення діяльності (дослідження, викладання, публікація тощо), яку ви проводите під час стипендії. Ваша академічна заява має бути мінімум на одній сторінці.

  1. Особиста заява. Будь ласка, надайте вичерпну заяву з поясненням, чому ви звертаєтеся до IIE-SRF для отримання підтримки.
  2. Довідкові листи. IIE-SRF вимагає щонайменше трьох (3) довідкових листів. Якщо можливо, попросіть референтів написати листи на офіційному бланку та надіслати їх до IIE-SRF безпосередньо за адресою srf@iie.org.
  3. Копія вашого Ph.D. або вищого ступеня.
  4. Зразки ваших останніх дослідницьких публікацій.

 

Терміни

Відбірковий комітет IIE-SRF збирається щоквартально для розгляду заявок та присудження стипендій. Заявки розглядаються в порядку їх надходження.

 

У багатьох випадках IIE-SRF зв’яжеться з кандидатом безпосередньо для отримання додаткової інформації про його академічну роботу та/або ситуацію у рідній країні, щоб отримати повне розуміння їхнього наукового досвіду, індивідуальних обставин та потреби в Стипендії IIE-SRF.

 

Більш детальна інформація за посиланням –

 

https://www.scholarrescuefund.org/applicants/instructions-and-application/