Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Допомога від Університету Масарика (Чехія)

 

 

Керівництво Університету Масарика шоковане розвитком подій в Україні, де Росія продовжує здійснювати абсолютно цілеспрямовану, навмисну військову агресію проти України, та рішуче засуджує дії Росії та її насильницьку і загарбницьку політику. Кожна незалежна держава має право демократичним шляхом визначати своє майбутнє та напрями розвитку. Своїми діями Росія демонструє цілковиту зневагу не лише до міжнародного права, але й до всіх ідеалів європейської цивілізації та мирного співіснування європейських народів.

В межах своїх можливостей університет готовий надати допомогу громадянам України, що опинилися в складній життєвій ситуації, зокрема студентам і науковим працівникам, а також активно долучитися до гуманітарної та іншої необхідної допомоги.

Спільно з Міністерством освіти, молоді та спорту Чеської Республіки університет Масарика надаватиме спеціальні стипендії для студентів з України, щоб надати їм можливість продовжити навчання (деталі будуть опубліковані на сайті університету найближчими днями). Окрім, виплат спеціальних стипендій університет надаватиме студентам з України гуртожиток. Для подачі заявки на отримання стипендії та місця в гуртожитку слід написати лист на електронну адресу ukraine@muni.cz.

Українським науковцям також надається можливість працювати в університеті впродовж 12 місяців. Для цього слід надіслати своє CV на електронну адресу hrmuni@rect.muni.cz. З переліком вакансій можна ознайомитися за посиланням.

Також, за ініціативи факультету психології університет надає безкоштовні психологічні онлайн-консультації, а педагогічний факультет готовий надавати українським вченим та студентам мовний супровід.

Окрім того, університетом було організовано збір фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

З детальнішою інформацією Ви можете ознайомитися на сайті університету.