Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

SSF підтримує українських дослідників

 

«The Swedish Foundation for Strategic Research» є незалежним дослідницьким фондом, статут якого передбачає налагодження співпраці на національному та міжнародному рівнях.

Українські дослідники, які залишають Україну та приїдуть до Швеції у 2022 році, можуть подавати заявки на отримання грантів для проведення своїх досліджень. 30 млн. шведських крон виділено на конкурс «Індивідуальні гранти SSF для українських вчених 2022», який розрахований на громадян України з докторським ступенем. Дослідник повинен бути працевлаштованим у шведському університеті або науково-дослідному інституті протягом періоду проєкту.

Дозволені будь-які форми роботи, починаючи від тимчасової роботи в якості постдока або запрошеного професора до більш постійних посад викладачів.

Дослідник може подати заявку на максимум 3 MSEK, а тривалість проєкту може бути до 3 років. Приймаюча установа Швеції має надати лист про наміри, який підтверджує працевлаштування.

Дослідник повинен проводити стратегічні дослідження в областях SSF: природничі науки, інженерія та медицина.

Дотація в першу чергу піде на заробітну плату працівника, але будь-який надлишок також може бути використаний, наприклад, на подорожі, конференції або на витратні матеріали. Допускаються накладні витрати в розмірі 35 % від прямих витрат.

Заявка має бути написана англійською мовою та може бути подана протягом 2022 року.

Рішення про грант буде прийнято протягом місяця після отримання заявки.

Детальна інформація про «Індивідуальні гранти SSF для українських вчених 2022» за посиланням – https://strategiska.se/app/uploads/sites/2/ukr22_en.pdf