Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Підтримка аспірантів та науковців «Ukraine Scientific Scholarship Program Dresden (UKRAPRO)»

 

Київський академічний університет (KAU), Інститут дослідження твердого тіла та матеріалів ім. Лейбніца, Дрезден (IFW) та Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf (HZDR) підтримують українських вчених, яким довелося покинути рідну країну в результаті вторгнення російської армії. Стипендіальна програма розроблена, щоб дозволити їм продовжити свою дослідницьку роботу принаймні обмежений час у Дрездені. Українська наукова стипендіальна програма Дрезден є продовженням і розширенням програми UKRATOP.

Можливість фінансування спрямована на українських вчених, які вже приїхали до Німеччини або які очікуються прибуття до Німеччини в найближчий період. Ми пропонуємо стипендії на 6-12 місяців, а також можливість наукової роботи в дослідницькій групі в IFW або HZDR на цей період, щоб продовжити поточні дослідження.

Пропозиція адресована – докторанти, постдоки, старші науковці.

У сферах – експериментальна та теоретична фізика конденсованої речовини, матеріалознавство, хімія.

Фінансування включає щомісячну стипендію в розмірі 1700 євро (для докторантів) або 2300 євро (для аспірантів і старших науковців) і, якщо застосовно, сімейну допомогу в розмірі до 500 євро на місяць. Ми надаємо підтримку щодо практичних питань, таких як проживання, страхування, банківська справа, взаємодія з органами влади тощо. Для сімей вчених, прийнятих у стипендіальну програму, підтримка з практичних питань надається негайно, а також під час окремої подорожі. Для початку щомісячної стипендії стипендіат UKRAPRO повинен перебувати в Дрездені.

Заявки англійською, німецькою або українською мовами можна надсилати на адресу електронної пошти –

Ukraine.Scholarships@ifw-dresden.de

та має містити наступне: автобіографія, список публікацій, короткий опис експертного досвіду.

Передумовою для схвалення стипендії є можливість інтеграції в дослідницьку групу IFW/HZDR на основі відповідності кваліфікації та досвіду.

Заявки можна подавати в будь-який час. Рішення прийматимуться на постійній та вчасній основі.