Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Єнський університет про війну в Україні та підтримку студентів і співробітників, які постраждали від війни

 

Програми допомоги українським партнерам

Університет продовжуватиме співпрацю з українськими партнерами по можливості. Це стосується студентських обмінів, а також дослідницьких проектів та використання форматів і послуг віртуального обміну. Німеччина планує комплексні програми допомоги студентам і науковцям, які змушені залишити свою країну внаслідок російської агресії. Університет Єни наразі інформує про можливості участі.

 

Консультація щодо можливостей навчання для біженців

Міжнародне бюро консультує українців, які втекли (International Office advises Ukrainians who have fled) та зацікавлені в навчанні в університеті, щодо варіантів навчання, вимог та підготовки до навчання. Наприклад, у літньому семестрі 2022 року є запрошена студентська програма для біженців – guest student programme 

 

Консультації для студентів та науковців

Якщо у вас виникли запитання чи проблеми щодо навчання чи перебування в Єнському університеті через війну в Україні, будь ласка, зв’яжіться з міжнародним офісом за адресою international@uni-jena.de. Вони проконсультують вас або зв’яжуться з відповідною контактною особою.

 

Надзвичайний фонд друзів і меценатів Єнського університету

Товариство друзів і покровителів Єнського університету імені Фрідріха Шиллера e. В. підтримує студентів Йенського університету, які потребують фінансів через війну з надзвичайним фондом. Подати заявку на фінансову підтримку можна в Міжнародному офісі – International Office.

 

Програми для дослідників

З огляду на війну, Фонд Олександра фон Гумбольдта дає можливість висунути українських дослідників до 18 березня 2022 року в поточному конкурсі пропозицій Ініціативи Філіпа Шварца. Додаткову інформацію можна знайти тут – here.

 Через цільову фінансову пропозицію, Volkswagen Foundation також хотів би підтримати дослідників у тимчасовому продовженні їхньої академічної роботи в Німеччині. Тут – Here – ви можете знайти додаткову інформацію про умови дзвінка та про те, як подати заявку. you can find further information on the conditions of the call and on how to apply.

Додаткові пропозиції підтримки можна знайти тут here (нымецькою).

 

Прийом українських біженців в Єні

Ви живете в місті Єна і за останні кілька днів приймали біженців від війни з України чи плануєте прийняти біженців з війни? Будь ласка, зв’яжіться з містом Єна за адресою neu@jena.de.  Тут вам запропонують поради та скоординують подальшу підтримку.

 

Психологічна підтримка

Psychosocial Counselling Service (PSB) – Служба психосоціального консультування (PSB) – доступна безкоштовно для всіх студентів університетів Тюрингії, які відчувають потребу поговорити з нейтральною людиною про себе, свою ситуацію та свої проблеми.

Телефонна консультація доступна цілодобово, навіть у вихідні дні. Дзвінки безкоштовні.

  • 0800 1110111
  • 0800 1110222

 

Допомога в Єні та Тюрингії

Місто Єна створило центральну інформаційну сторінку за адресою www.jena.de/ukraine  (лише німецькою мовою), на якій збираються важливі поради, контактні пункти та інформація про поточну ситуацію в Україні. Сторінка постійно оновлюється.

An overview article on relief efforts in Jena and Thuringia can be found here (German only).

Джерело інформації:
https://www.uni-jena.de/en/ukrainehilfe