Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Ізраїльська академія наук і гуманітарних наук надає допомогу українським науковцям

 

Ізраїльська академія наук і гуманітарних наук висловлює серйозну стурбованість ситуацією в Україні і висловлює глибоку солідарність українським колегам НАН України, усій науковій спільноті в Україні, і особливо турбуються про добробут колег та їхніх сімей у розпал нищівного вторгнення з боку Російської Федерації.

Ізраїльська академія наук і гуманітарних наук пропонує фінансування до десяти надзвичайних стипендій для українських дослідників протягом року, щоб дати можливість продовжити свою наукову роботу в Ізраїлі.

Кошти будуть розподілятися від Академії до університетів, щоб вони безпосередньо підтримували дослідників.

Стипендії триватимуть до трьох місяців з можливістю продовження ще на два місяці. Стипендії покриватимуть витрати на міжнародні подорожі дослідника, а також витрати на проживання та проживання в сумі не більше 25,000 NIS (7,600 USD) на одного дослідника протягом трьох місяців.

  1. Стипендіальна програма відкрита для кандидатів українського громадянства, які проживають в Україні на момент подання заявки або виїхали з України після початку вторгнення Російської Федерації у лютому 2022 року.
  2. Програма стипендій відкрита для кандидатів з усіх академічних дисциплін.
  3. Кандидати повинні мати ступінь доктора філософії.
  4. Кандидатами мають бути наукові співробітники українського університету чи науково-дослідного інституту або члени НАН України.
  5. Кандидати повинні бути прийняті в якості запрошених дослідників в один із наступних ізраїльських університетів: Університет Аріель, Університет Бар-Ілан, Університет Бен-Гуріона, Єврейський університет Єрусалиму, Відкритий університет Ізраїлю, Університет Райхмана, Техніон-Ізраїльський технологічний інститут, Тель-Авівський університет, Хайфський університет, Інститут науки Вейцмана.

Правила подання заявки:

  1. Лист-зобов’язання на офіційному бланку для прийому кандидата на термін до 3 місяців.
  2. CV та список публікацій.
  3. Одна сторінка опису запропонованого кандидатом дослідження.

Файл подання необхідно надіслати пані Батшеві Шор, Ізраїльська академія наук і гуманітарних наук, за адресою Ukrainians@academy.ac.il

Процес відбору – комітет, до складу якого входять члени Ізраїльської академії наук і гуманітарних наук, оцінюватиме кандидатів на основі академічної та наукової досконалості та ухвалюватиме рішення щодо кандидатів.