Допомога вченим і аспірантам,  Новини ДМС

Програма екстреної допомоги науковцям та студентам, які опинились під загрозою через вторгнення росії в Україну

 

Токійський університет вирішив розпочати спеціальну програму для короткострокового прийому українських студентів та науковців та надання їм освітнього та дослідницького середовища. Університет буде оприлюднювати інформацію про освітні та дослідницькі програми, які він може запропонувати, і надаватиме їх усім заінтересованим. Університет також надаватиме фінансову підтримку (витрати на проїзд, витрати на проживання тощо), житло та допомогу для проживання.

Університет вперше виступає з такою ініціативою. Незважаючи на те, що вони будуть уточнювати деталі ініціативи по ходу, університет прагне зробити рішучий крок як японський університет у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Для просування ініціативи та можливості надавати необхідну підтримку, вирішено зробити заклик до пожертв через Фонд Токійського університету. Будь-ласка, зверніться за наступними посиланнями для співпраці!


Про Фонд екстреної допомоги для науковців та студентів у групі ризику (японська) https://utf.u-tokyo.ac.jp/project/pjt144
Про Фонд екстреної допомоги для науковців та студентів у групі ризику (англійською) https://utf.u-tokyo.ac.jp/project/pjt144/English

 

1. Хто може подати заявку

Студенти та науковці (у тому числі заочники, незалежно від національності), які не можуть забезпечити собі безпечне місце для навчання чи проведення досліджень через вторгнення росії в Україну.

  • Для студентів і аспірантів: залежно від того, куди та статусу, в якому ви прийняті, зазвичай за вами буде наглядати академічний персонал. (Студенти приймаються як такі, які не мають на меті отримати диплом)
  • Для дослідників: Ви отримаєте підтримку для продовження дослідницької діяльності. (В принципі, посада буде неоплачуваною)

 

2. Період прийому

До 31 березня 2023 року (орієнтовно) *Підлягає перегляду та можливому продовженню залежно від майбутніх обставин.

3. Підтримка студентів та дослідників, які були прийняті

(1) Оплата трансферу до Японії: фактичні витрати на поїздку до Японії, підтримка для отримання статусу проживання

(2) Житлова підтримка: безкоштовна оренда університетського житла тощо.

(3) Фінансова підтримка: 80 000 JPY на місяць (орієнтовно) на строк до одного року як допомога на утримання; Для студентів скасовано плату за навчання

(4) Підтримка в повсякденному житті: консультування, уроки японської мови та інші засоби підтримки життя
 

4.Програми екстреної допомоги

  • Якщо ви знайшли програму/статус, на які б хотіли подати заявку, у таблиці нижче, зв’яжіться з відповідною контактною особою електронною поштою, щоб дізнатися про процедури подання заявки. Якщо контактна електронна адреса не вказана, скористайтеся формою в кінці цієї сторінки. Найближчим часом ми надішлемо вам інструкції щодо застосування.
  • Будь-ласка, перевірте веб-сайт кожного факультету/аспірантури/дослідницького інституту, щоб переконатися, що ваша галузь спеціалізації відповідає галузі освіти та дослідження підрозділу, який реалізує програму.
  • Прийняття підлягає процесу перегляду. Майте на увазі, що вас можуть не прийняти, якщо ваша область спеціалізації або вимоги не відповідають або залежать від процесу перевірки на кожному відділенні.
  • “Попереднє схвалення керівника” може знадобитися до подання заявки, залежно від умов, встановлених кожною аспірантури або науково-дослідним інститутом. Будь-ласка, заздалегідь знайдіть майбутнього керівника.

Список програм екстреної допомоги для студентів та аспірантів можна знайти за посиланням у першоджерелі:

https://www.u-tokyo.ac.jp/focus/en/articles/z1311_00081.html?fbclid=IwAR22hucXjmy0ch_67QYeziPeGZgtguFPPWbmLGe-5fC53kxyM0C2VtLfSKE