Інші проєктні можливості

Фонд польської науки (FNP) започаткував нову ініціативу – Програму польсько-українського співробітництва

 

FNP профінансує до 6 наукових проєктів у галузі суспільно-гуманітарних наук, які будуть реалізовані спільно парою науковців з Польщі й України.

Програма спрямована на активізацію співпраці польської та української наукової спільноти та реалізацію спільних дослідницьких проєктів, спрямованих на поглиблення знань з питань, пов’язаних із розвитком громадянського суспільства, демократії, європейської інтеграції чи безпеки. Проєкти мають стосуватися тем, що мають значення для обох країн.

Бюджет кожного проєкту тривалістю 12 місяців становить 268 800 злотих, включаючи як винагороду, так і витрати на дослідження.

Буде проведено два конкурси, дедлайн подачі заявок:

I конкурс – до 29 квітня 2022

II конкурс – до 30 вересня 2022

Участь можуть приймати – науковці, які мають принаймні докторський ступінь (а також усі еквівалентні ступені), які незалежно від своєї національності на день агресії проти України (тобто 24 лютого 2022 року) працювали в установах, що проводять дослідження в Україні, та вчені, які працювали в установах проведення наукових досліджень у Польщі.

Подати заявку можна за посиланням – https://wnioski.fnp.org.pl/Login.aspx?ReturnUrl=%2f

Заявки необхідно подавати англійською мовою в електронному вигляді через онлайн базу даних.

У заявці має бути зазначено пару науковців, одного з України та одного з Польщі. Від їхнього спільного імені заявку подає особа, яка працює в Польщі, разом з установою, що проводить дослідження в Польщі, в якій буде реалізовуватися проєкт.

Заявка також має містити:

  • CV обох заявників (до 2 сторінок А4 на кожну особу);
  • перелік до трьох найважливіших публікацій кожного заявника разом з електронними версіями їх повного або часткового змісту мовами оригіналу;
  • опис запланованого наукового дослідження із зазначенням його зв’язку з предметом програми та цілі, що має бути досягнуто шляхом реалізації проекту (до 4 сторінок А4)
  • інформація про розподіл завдань, які мають виконати заявники, із зазначенням запланованих результатів проєкту (до 2 сторінок А4);
  • інформація про заплановані заходи з поширення результатів проєкту (до 1 сторінки А4);
  • три декларації, підписані вченим з України, вченим з Польщі та представником приймаючого підрозділу.

Координаторка програми:

Joanna Jachimczuk-Lora

+48 22 311 84 30, mobile: +48 604 129 878

jachimczuk@fnp.org.pl