HORIZON EUROPE

Horizon4Ukraine

 

Європейська комісія запустила ініціативу Horizon4Ukraine, в межах якої українські науковці можуть долучатися до консорціумів тих проєктів європейських програм з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» (Horizon2020) та «Горизонт Європа» (Horizon Europe), які вже виконуються. Ініціатива була запущена з метою підтримки дослідників та вчених з України з огляду на військову агресію росії.

 

Наразі на порталі розміщено 283 пропозиції для українських вчених (з актуальним списком дослідницько-інноваційних проєктів, які готові долучити науковців з України, можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/WFXLZc2). В межах ініціативи можна знайти вакансії в межах науково-дослідних проєктів, а також пропозиції науково-дослідницьких стажувань.

Звертаємо Вашу увагу, що Європейською комісією не передбачено додаткове фінансування на ініціативу Horizon4Ukraine, тому деталі умов Вашого долучення до проєкту слід обговорювати безпосередньо з координатором проєкту.

 

Як приєднатись до поточних дослідницьких та інноваційних проєктів, які фінансуються ЄС в межах ініціативи ‘Horizon4Ukraine’?

Будь ласка, ознайомтесь із покроковою інструкцією:

  • на головній сторінці порталу Європейської комісіїFunding and Tenders Portal натисніть на ‘Horizon4Ukraine у верхньому правому куті екрана або перейдіть за посиланням;
  • відкриється нова сторінка, де можна переглянути доступні проєкти. Ви можете використовувати фільтри Search (Пошук) і Sort by (Сортувати за) для пошуку конкретних проєктів. Сортувати проєкти можна за назвою проєкту, назвою установи, країною;
  • оберіть проєкт, який тематично відповідає вашим науковим зацікавленням;
  • якщо пропозиція Вам підходить, натисніть кнопку Сontact (Зв’язатися) навпроти проєкту, який вас цікавить, та напишіть коротке звернення до координатора відповідного консорціуму. У зверненні висловіть свою зацікавленість у долученні до чинного проєкту в межах ініціативи Horizon4Ukraine та опишіть, який внесок Ви можете зробити у чинний проєкт.

 

Детальніше за посиланням.