Новини ДМС

Спеціальний план Університетського агентства Франкофонії ( УАФ) для України

Спеціалізована установа Франкофонії з управління та управління (ESFAM) започаткувала спеціальний план Університетського агентства Франкофонії ( УАФ) для України, який зосереджений на підтримці українців, що дозволяє їм навчатися або продовжувати навчання.

У рамках цього плану AUF через ESFAM, Інститут УАФ (https://esfam.auf.org/), пропонує українським біженцям 50 місць у магістратурі французьких університетів бельгійською мовою, які перебувають у Болгарії. Цей план розрахований на франкомовних випускників, студентів, які зараз навчаються на 4-му курсі, та професіоналів з рівнем В1 з французької мови. Реєстрація в магістратурі безкоштовна, а ESFAM надає стипендію в розмірі 2500 євро та підтримку на перебування в Софії (прийом, громадський транспорт, страхування та проживання). Щоб подати заявку, все, що вам потрібно зробити, це створити обліковий запис і заповнити форму заявки, натиснувши на таке посилання: https://esfam.auf.org/admission-masters/.

На додаток до цих елементів, кандидатів буде підтримувати адміністративний персонал ESFAM для організації та управління всіма формальностями. Вони можуть скористатися курсами підвищення кваліфікації французької мови, щоб освіжити свої мовні навички. Після закінчення навчання, яке триває 10 місяців, студенти матимуть можливість пройти практичне стажування у Франції, Бельгії, Болгарії чи будь-якій іншій зарубіжній країні.

УАФ об’єднує 1007 університетів, коледжів, університетських мереж та науково-дослідницьких центрів, які використовують французьку мову, у 119 країнах, у тому числі 13 в Україні. Створена 60 років тому, це одна з найбільших асоціацій вищої освіти та наукових установ у світі. Вона також є оператором вищої освіти та досліджень Sommet de la Francophonie.

УАФ створив план підтримки України на суму 1 000 000 євро. Ця сума призначена для підтримки українських вишів, викладачів та студентів шляхом реалізації інтеграційних програм та фінансування навчання.

ESFAM існує з 1996 року завдяки міжнародній угоді, підписаній між Урядом Болгарії, Міжнародною організацією франкофонії (OIF) та AUF і пропонує магістерські програми для випускників французьких або бельгійських університетів. Цей інститут відкритий для громадян усіх країн світу, і щороку він приймає близько сотні студентів із близько тридцяти країн світу.

На сьогодні ESFAM навчив більше 80 українських студентів, з якими ми зараз спілкуємося, щоб підтримувати їх морально, допомагати їм, коли і якщо вони хочуть приїхати до Болгарії або допомагати їм.