Новини ДМС,  Співпраця із Словенією

КПІ інтегрується в європейський дослідницький простір разом із партнером зі Словенії

 

КПІ ім. Ігоря Сікорського та Люблянський університет активізували свою співпрацю в сфері науки та досліджень. Представники двох інституцій провели переговори та з’ясували можливості співробітництва по реалізації спільних дослідницьких проєктів.

За словами проректора з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергія Сидоренка, «ключовий меседж — ми просимо наших партнерів про допомогу й системну підтримку наших намірів в євроінтеграційних процесах стати реальним учасником європейського дослідницького простору. Це кошти на дослідницькі, технологічні й освітні проєкти, на академічні обміни з європейських джерел, які можуть допомогти зберегти наукові школи, що нині зазнають великих труднощів через брак бюджетного фінансування».

Метою такої співпраці сьогодні є створення спільних консорціумів, що будуть подавати проєктні пропозиції до європейських програм. Під час переговорної зустрічі сторонами був висловлений намір укладення в подальшому рамкової угоди, що дасть поштовх співпраці на довготривалу перспективу.

Джерело інформації:

https://kpi.ua/node/19211