Новини ДМС,  Проектна діяльність

Про відкриту науку та публікації на платформі Research4Life

Представники проєкту Research4Life та організацій-партнерів продовжують знайомство з платформою з такою ж назвою. 18 травня 2022 року відбувся другий у цій серії вебінар на тему «Відкрита наука, від відкритого доступу до відкритих досліджень – про що це все?».

Доповідачами виступили Andy Robinson, CABI; Roheena Anand, PLoS; модерував зустріч Andrea  Powell, STM. Були розглянуті питання:

  • чому відкрита наука пропагується як каталізатор цілей сталого розвитку;
  • суть філософії Рекомендацій ЮНЕСКО про відкриту науку;
  • актуальні питання публікування результатів досліджень, наприклад, плата за обробку та оприлюднення статей, як визначити хижацькі журнали тощо;
  • різні бізнес-моделі відкритого доступу;
  • практичні аспекти інтегрування концепції відкритої науки у робочий процес науковця та дослідника.

Під час вебінару доповідачі поділилися корисними ресурсами:

Від 11 травня до 20 липня 2022 року заплановано проведення 6 безкоштовних вебінарів, під час яких науковці зможуть дізнатися про можливості у видавничій та науковій сфері комунікацій, щоб ефективніше ділитися результатами своїх досліджень та максимізувати результат дослідження при використанні платформи Research4Life. Вебінари проводитимуть англійською мовою представники проєкту Research4Life та організацій-партнерів.

Наступний вебінар на тему «Написання пропозиції для виграшу гранту: успішно профінансуйте своє дослідження» відбудеться 08 червня 2022 року о 16:00.

Реєстрація завершується за день до проведення вебінару https://icd.kpi.ua/?p=12306.