Новини ДМС

Вебінар «Програма наукової дипломатії ЄС і війна»

Представники КПІ ім. Ігоря Сікорського взяли участь у вебінарі зі започаткованої Європейською Університетською Асоціацією(EUA) серії заходів, присвячених основним тенденціям у міжнародній співпраці, європейській науковій політиці та глобальній політиці вищої освіти.  

Даний вебінар був присвячений темі «Програма наукової дипломатії ЄС і війна». Як зазначено в анотації заходу: «Напад Росії на Україну глибоко вплинув на наукову дипломатію в Європі, співпавши з новим поштовхом з боку Європейського Союзу та його держав-членів розробити політику міжнародного наукового співробітництва. У цій ситуації чого ми можемо очікувати від Програми європейської наукової дипломатії? Відповідь на це питання містила такі аспекти наукової дипломатії, як сприяння науково-обґрунтованій зовнішній політиці, налагодження міжнародного наукового співробітництва та використання досліджень для досягнення цілей зовнішньої політики. На цьому вебінарі обговорювалися плани ЄС та як вони разом з національною політикою взаємодіють зі стратегіями університетського сектору.» 

Доповідачами виступили Ян Марко Мюллер, радник з науки та технологій, Європейська служба зовнішніх дій: Програма європейської наукової дипломатії; Аксель Лейзенберг, Міністерство вищої освіти, досліджень та інновацій, Франція; Коен Верлаект, генеральний секретар, Фламандська міжуніверситетська рада (VLIR), Бельгія.  

Запис вебінару доступний на YouTube-каналі EUA. 

Презентації доповідачів та подробиці на сайті проєкту