Новини ДМС,  Розсилки МОН для науковців

Інформаційний лист МОН України від 27 травня 2022 №51

 

Шановні колеги!

До Вашої уваги витримки з питань міжнародної діяльності із чергового Інформаційного листа МОН України.

Програма iменi Фулбрайта в Українi пропонує українським дослідникам проведення досліджень в університетах, наукових та дослідницьких інституціях США на період від 3 до 9 місяців. Галузі спеціалізації: гуманітарні, суспільні, точні, технічні та природничі дисципліни. 

Термін подання документів – 15 жовтня 2022. Ознайомитись з вимогами до кандидатів, критеріями та умовами можна ось тут.

Можливість дистанційного стажування в Німеччині: Hanse-Wirtschaftskolleg – Інститут перспективних досліджень – підтримує українських вчених та пропонує стипендії для дослідників, яким завадила війна в Україні, аби вони могли продовжувати свою наукову роботу. Вимоги: кандидати повинні мати докторську ступінь (або її еквівалент) та до війни працювати в українському університеті чи науково-дослідному інституті. Період фінансування становить від 6 до 10 місяців. Сума фінансування – 1500 євро на місяць.

Подача заявок на участь у конкурсі наразі триває. Докладніше – за посиланням

Нові конкурси від Товариства імені Макса Планка. У межах спеціальних заходів для підтримки українських вчених Товариство імені Макса Планка для сприяння розвитку наук запустили 2 спеціальні нові конкурси. Ознайомитись з умовами:
Стипендіальна програма для українських науковців Leibniz Institute for Educational Media | Georg Eckert Institute (GEI). У перший період (2016-2018) у програмі брали участь 25 фахівців. З огдяду на ситуацію в Україні заявки прийматимуться і надалі, не дивлячись на те, що строк подачі сплинув в вересні 2021.
ПОЛЬСЬКА ЕКОСИСТЕМА ІННОВАЦІЙ
ЗАПРОШУЄ ДО СПІВПРАЦІ УКРАЇНСЬКІ СТАРТАПИ

Польсько-український Startup Bridge оголосив про допомогу 15 українським стартапам, які шукають тимчасового прихистку в Польщі або вже там перебувають. Заявки для участі приймають до 6 червня 2022 року.

Головні вимоги до стартапів:

  • засновники проєкту – українці,
  • стартап перебуває на ранніх стадіях розвитку (pre-seed або seed),
  • проєкти, які сприяють відновленню України, матимуть пріоритет,
  • засновники добре володіють англійською мовою.

Докладніше – тут.