Новини ДМС

32-га зустріч університетів мережі UNICA

 

29 червня – 1 липня 2022 року в Дубліні відбудвся 32-й семінар Генеральної Асамблеї та зустріч ректорів і представників, які представляють університети столичних регіонів Європи в мережі UNICA на тему «Провідні університети в часи кризи та змін». 

Після  понад 2 роки онлайн-зустрічей, UNICA і Університетський коледж Дубліна, що приймав захід на своїй території, з нетерпінням чекали моменту привітати учасників в Дубліні на найважливішій зустрічі в річному графіку заходів мережі UNICA. Водночас були надані варіанти віддаленої участі та онлайн-голосування для тих, хто не зміг особисто відвідати захід. 

За програмою зустрічі відбулися засідання Наглядової ради, адміністративна нарада Генеральної Асамблеї UNICA, Інформаційні панелі та Семінар ректорів. 

Європейський ландшафт вищої освіти зазнав надзвичайних перетворень і зіткнувся з надзвичайними глобальними викликами за останні кілька років. Ректорський семінар надав академічним керівникам університетів-членів UNICA можливість обговорити стратегії, що заклади вищої освіти створюють для адаптації до постійно мінливого ландшафту та забезпечити університетську освіту майбутнього. 

Протягом другого дня відбулися три круглі столи в рамках семінару, що спрямований на надання розуміння та обмін досвідом щодо того, як університети-члени UNICA відповідають на виклики, з якими зараз стикається Європейська вища освіта: 

Сесія ІФокус на Україні. Кризовий менеджмент, наукова дипломатія, академічні цінності. В межах даної сесії виступив представник від України Сергій СИДОРЕНКО, проректор з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського. 

II сесія — керування після зміни COVID та адаптація вищої освіти на майбутнє. 

III сесія — Відновлення сталості. 

Ознайомитися з діяльністю мережі UNICA можна на офіційному сайті https://www.unica-network.eu/