Мобільність персоналу,  Співпраця із США

Програми академічних обмінів імені Фулбрайта

До 1 листопада триває приймання заявок для участі у щорічному конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта для молодих викладачів та дослідників. Оголошено старт програми FULBRIGHT RESEARCH AND DEVELOPMENT PROGRAM (FRDP): Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 45 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-research-and-development-program/.

Українське громадянство та проживання в Україні на час проведення конкурсу залишається однією з важливих умов участі в Програмі. Однак, з огляду на те, що багато потенційних кандидатів знаходяться зараз не в Україні, Офіс Програми імені Фулбрайта у 2022 році прийматиме документи від конкурсантів, які перебувають в Україні, а також тих громадян України, які після 24 лютого змушені були покинути країну через війну.

Офіс Програми імені Фулбрайта разом зі стипендіатами програми Fulbright Research and Development Program (FRDP) проводитиме консультації для потенційних конкурсантів по четвергах: 22, 29 вересня та 6, 20, 27 жовтня 2022 р. Під час зустрічей на платформі ZOOM можна буде дізнатися про умови участі у конкурсі, вимоги до заявників, оформлення документів та перебіг конкурсного добору.

Учасники, зареєстровані за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgIirnCY386vGri_OCYm-WYdOGHVT6l5BN4ywyVUcSj6RF2w/viewform, за годину до початку зустрічі отримають деталі участі на електронну адресу, вказану в реєстраційній формі,.

Інформацію можна також знайти на фейсбук-сторінці Програми імені Фулбрайта: https://www.facebook.com/Fulbright.Ukraine.