CESAER,  Новини ДМС

КПІ ім. Ігоря Сікорського став членом Асоціації CESAER

14 жовтня 2022 р. у Дрезденському технічному університеті відбулась 36-та сесія Генеральної Асамблеї Асоціації науково-технічних університетів європейських країн CESAER.

Від КПі ім. Ігоря Сікорського в засіданні взяли участь (дистанційно) проректор з міжнародних зв’язків проф. Сергій Сидоренко, фахівці ДМС Надія Коновалова, Володимир Ситін та ін.

Одним із питань, які розглядались під час сесії – затвердження прийняття до своїх лав Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”. Інші пункти порядку денного стосувалися річної звітності асоціації та перспектив наукового і освітнього розвитку університетів. Зокрема, у доповіді від Європейської комісії було наголошено на важливості цифрової трансформації та інноваціях.

У своїй промові проф. Сидоренко зазначив, що вступ до Асоціації CESAER реально долучить КПІ ім. Ігоря Сікорського до Європейського дослідницького простору та дозволить нам брати участь у реалізації політики в освітній та науковій сфері, яку проводять університети-члени Асоціації.

Завдяки співпраці в рамках Асоціації ми плануємо посилити спільну проектно-грантову діяльність, отримати сприяння і підтримку у пошуку партнерів, а також отримати допомогу в експертних оцінках наших проектних пропозицій.

Приєднання до сім’ї університетів Асоціації також засвідчить про європейську спрямованість діяльності КПІ, сприятиме адаптації найкращого європейського досвіду і практик в КПІ.

Короткий відеоролик про подію можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=AfiBxV5Nfa0

      За ініціативи делегатів Генеральної асамблеї було прийнято рішення про призупинення членства в Асоціації CESAER Томського дослідницького політехнічного університету до встановлення демократичного устрою в країні.

*Довідково: Асоціацію CESAER було створено ще у 1990 році, на сьогодні вона об’єднує вже 58 технічних університетів Європи.

Назву асоціації було утворено як абревіатуру від “Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research”, сьогодні використовується лише коротка форма – CESAER.