Новини ДМС

Конференція Альянсу 4EU+: “Трансформаційна роль європейських університетів”

24 жовтня 2022 р. відбулася онлайн конференція “4EU+ Visioning Conference: Трансформаційна роль європейських університетів”. 

Основні цілі конференції – обмін досвідом та передовою практикою, заохочення інших вищих навчальних закладів до вступу в альянси ЄС, а також визначення майбутнього для альянсів ЄС. 

На конференції були продемонстровані основні віхи, досягнуті протягом трьох останніх років, а також обговорено перспективи та запропоновано майбутні ініціативи – цифровизація, сталий екологічний розвиток і роль у ньому університетів, інноваційні технології навчання, залучення юрист-консультантів з великих юридичних компаній, мікроакредитація курсів. 

Під час конференції обговорювалися кращі практики у впровадженні цифрових технологій в освітній процес, сталий екологічний розвиток, інноваційні технології навчання, залучення великих юридичних компаній (акції яких котируються на фондових біржах), щоб зробити альянси більш ефективними, зокрема, в частині управління фінансами тощо. 

 Було зазначено, що серед стратегічних викликів є стимулювання інноваційної активності шляхом запровадження нових концепцій, нових підходів щодо мікроакредитаційних курсів 

Під час заключної панельної дискусії на тему «Уявлення майбутнього»; професор Міланського державного університету Антонелла Бальді наголосила: «Ми повинні бути дослідниками у викладанні та викладачами у дослідженні». 

Представниками КПІ імені Ігоря Сікорського взяли участь у цій конференції з метою познайомитися з діяльністю Альянсу 4EU+, сестринськими альянсами. 

 Більш детальна інформація доступна за посиланням:  https://4euplus.eu/4EU-16.html?event=24637&lang=en