Новини ДМС

IAU: Звіт зі Сталого Розвитку у сфері вищої освіти

 

Міжнародна Асоціація університетів – International Association of Universities (IAU) представляє звіт третього глобального опитування щодо вищої освіти та досліджень зі сталого розвитку (HESD), яке було проведено у 2022 році. Всього було зібрано 464 відповіді від закладів вищої освіти (ЗВО) зі 120 країн світу.

Результати показують, що вища освіта та партнерства мають важливе значення для вирішення глобальних проблем, визначених у Порядку денному ООН до 2030 року та Цілях сталого розвитку (ЦСР), а також для спільної побудови більш сталого майбутнього. ЗВО мають унікальну можливість сприяти взаємодії в межах сталого розвитку, використовуючи загальноінституційний підхід до викладання та навчання, досліджень та залучення громад.

Опитування проводилося у співпраці з наступними партнерами:  Фонд Азії та Європи (ASEF), Конференція ректорів університетів Іспанії (Crue), Проєкт моніторингу та оцінки кліматичних комунікацій та освіти (MECCE). Дізнатися більше та завантажити звіт можна тут: https://lnkd.in/e-3-sKcy.

 

Джерело: https://iau-aiu.net/Accelerating-Action-for-the-SDGs-Read-the-Report-of-the-3rd-IAU-Global-Survey