Cпівпраця із Польщею,  Європейський простір,  Новини ДМС

Проект ECIU4Ukraine для українських університетів

23 лютого 2023 р. відбулась онлайн зустріч представників ДМС КПІ ім. Ігоря Сікорського з колегами з Лодзьського технічного університету (Республіка Польща).

Під час зустрічі був презентований новий проект розвитку співпраці з Україною – ECIU4Ukraine, ініційований Альянсом ECIU (European Consortium of Innovative Universities – Європейський консорціум інноваційних університетів).

Проєкт буде реалізований протягом 2023 року, фінансування у розмірі 1 000 000 злотих (приблизно 200 тис. євро) забезпечує Польське національне агентство з питань академічного обміну NAWA.

Від України у проекті беруть участь 10 університетів, у тому числі і КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Заходи співпраці, які можуть бути профінансовані, включають:

  1. організацію обміну студентами, докторантами та працівниками закладу вищої освіти;
  2. участь у навчальних візитах, стажуваннях, літніх школах (по одному представнику від університету на 10-денну літню школу; витрати на проживання, харчування та транспорт фінансуються польською стороною), семінарах, навчальних сесіях або інтенсивних курсах (участь 20 українських студентів в одному онлайн мікромодулі, причому кількість мікромодулів залежить від зацікавленості студентів);
  3. закупівлю обладнання для університетів, студенти яких братимуть участь у мікромодулях;
  4. активну участь у конференціях (по одному делегату від кожного університету для участі у трьох 3-денних конференціях; витрати на проживання, харчування та транспорт фінансуються польською стороною);
  5. Розробку сучасних навчальних матеріалів;
  6. Розробку або підготовку нових та інноваційних засобів і методів навчання;
  7. Розробку системи управління якістю для підвищення якості освіти та наукових досліджень.

Подальші дії по реалізації проекту відбудуться після опитування, організованого Лодзьським технічним університетом щодо мікромодулів та конференцій, дат проведення тренінгів і заходів, потреб українських університетів у обладнанні.

Ознайомитись з презентацією проекту можна за посиланням: 
https://icd.kpi.ua/wp-content/uploads/NAWA-ECIU4Ukraine.pdf