CESAER,  Анонси подій,  Європейський простір,  Новини ДМС

Вебінар CESAER – дослідницькі організації для чистого нуля 

 

Запрошуємо зареєструватися на вебінар “Діємо разом для чистого нуля: роль дослідницьких організацій“, який відбудеться повністю онлайн 20 квітня з 14:00 до 15:00 за часом Брюсселя та організований робочою групою Сталий розвиток і мережею Наукова Європа. 

3 листопада 2022 року CESAER, Європейська асоціація університетів (EUA), Міжнародна мережа сталих кампусів (ISCN), мережа Science Europe, Мережа університетів столиць (UNICA) та Університет Стратклайда (Глазго, Великобританія) спільно організували захід до Конференції ООН зі зміни клімату COP27 на тему “Міждисциплінарність для переходу до чистого нуля”. Цей симпозіум відбувся у відповідь на Заклик до дій науково-дослідних та вищих навчальних закладів для переходу до чистого нуля, оголошений на Конференції ООН зі зміни клімату COP26, Глазго 2021 р. 

Вебінар “Діємо разом для чистого нуля: роль дослідницьких організацій” – це відкрита подія, тобто будь-хто може взяти участь за умови реєстрації https://surveys.scienceeurope.org/index.php/781337 

Метою цього вебінару є: 

  • Презентація спільного і вступного звіту «Міждисциплінарність для переходу до нульової мережі. Перспективи університетів і дослідницьких організацій». 
  • Представлення нових партнерів мережі Sci4Net0. 
  • Представлення внеску інших мереж у сталість. 

Повна програма заходу доступна безпосередньо на сайті https://www.cesaer.org/events/acting-together-for-net-zero-the-role-of-research-organisations-webinar/. Зокрема заплановано: 

  1. Вітання та вступ Альберто Гаррідо (UPM). 
  2. Доповідь «Міждисциплінарність для переходу до нуля мережі. Перспективи університетів і дослідницьких організацій», Нікола Франческо Дотті (Science Europe) і Луїза Дрогул (CESAER). 
  3. Презентація звіту ALLEA «Стійкість клімату в академічному секторі», Астрід Айхгорн (ALLEA). 
  4. Презентація SELs-Network від Мартіна Фарлі (засновника та координатора SELs). 
  5. Питання та відповіді. 
  6. Заключне слово Альберто Гаррідо (UPM). 

За додатковою інформацією звертайтеся до радниці CESAER з питань інновацій та сталого розвитку Louise Drogoul louise.drogoul@cesaer.org