ATHENA,  Анонси подій,  Новини ДМС

Запрошуємо приєднатись до ATHENATHON

 

Дев’ять університетів-членів та три асоційовані партнери Європейського університету ATHENA з гордістю оголошують про початок третьої частини спортивного заходу, присвяченого Дню Європи, ініціативи, мета якої – разом подолати відстань 13 000 км.

Протягом місяця, з 9 травня по 9 червня, ми запрошуємо студентів та співробітників КПІ, а також усіх бажаючих взяти участь, приєднавшись до заходу та досягти мети – 13 000 км – що дорівнює відстані, яка з’єднує дванадцять кампусів Альянсу ATHENA.

Минулого року Альянсу вдалося, завдяки участі всіх університетів, подолати 31 500 км. Давайте допоможемо побити цей рекорд!

 

ATHENATHON є частиною заходів Європейської Комісії щодо культурної спадщини, які сприяють більш глобальному баченню зеленої та кліматично-дружньої Європи, а також сталого розвитку та стійкості. З цієї причини Альянс розглядає лише “чисті прогулянки”: біг, ходьба, плавання, поїздки велосипедом, піші прогулянки, аквабайк, катання на ковзанах, веслування, катання на лижах та ковзанах, скелелазіння, тощо.

Для того, щоб взяти участь у заході, кожен учасник подає інформацію кількість подоланих ним кілометрів, публікуючи дані у Twitter, Facebook або Instagram з офіційними хештегами заходу #move4athena або #athenathon та скріншот показників свого додатку для відстеження в якості доказу, або приєднуючись до нашого клубу Strava Club: ATHENATHON до Дня Європи. Кожен учасник може зробити свій внесок кілька разів і приєднатися з будь-якої точки Європи та за її межами!

ATHENATHON розпочнеться у вівторок 9 травня, у День Європи, і ми вшануємо Європу, подорожуючи згідно світлин міст і кампусів, зібраних під час заходу.

Що таке День Європи:

День Європи відзначається щороку 9 травня на честь миру та єдності в Європі. Ця дата знаменує собою річницю «Декларації Шумана» – виголошеної у Парижі у 1950 році промови Роберта Шумана,  в якій він представив свою ідею нової форми політичної співпраці в Європі. Пропозиція Р. Шумана вважається початком того, що зараз є Європейським Союзом.

Що таке Європейський університет ATHENA?

Ініціатива Європейських університетів – це флагманський проєкт Європейського Союзу у сфері вищої освіти та досліджень, спрямований на те, щоб зробити університети Європи більш відкритими на міжнародному рівні, більш ефективними та інклюзивними.

Мережевий альянс вищої освіти передових технологій (ATHENA) – один з пілотних проєктів європейських університетів, обраних Європейською комісією у 2020 році, який об’єднує Політехнічний інститут Порту (Португалія, координатор), університети Марібора (Словенія), Орлеана (Франція), Зігена (Німеччина), Грецький середземноморський університет (Греція), Університет Нікколо Кузано (Італія), Вільнюський технічний університет імені Гедимінаса (Литва), Університет імені Марії Склодовської-Кюрі (Польща) та Університет Віго (Іспанія).

У 2022 році ATHENA вітала трьох нових асоційованих партнерів: Каринтійський університет прикладних наук (Австрія), КПІ ім. Ігоря Сікорського та Національний університет «Львівська політехніка».

Зосереджуючись на темі цифрової трансформації суспільств, ATHENA прагне створювати інтернаціоналізовані освітні навчальні  курси, пропонує міжнародну мобільність найбільшій кількості студентів, включаючи студентів з інвалідністю, сприяє появі спільних проєктів у галузі досліджень і розробок та відкриває нові європейські перспективи для понад 166 000 студентів і 15 000 співробітників альянсу, а також і місцевих громад та партнерів.