ATHENA,  Анонси подій,  Європейський простір,  Новини ДМС

Літня супершкола Альянсу ATHENA – передові технології обробки даних

З травня 2023 року КПІ ім. Ігоря Сікорського є членом Альянсу європейських університетів ATHENA. Альянс проводить низку заходів для науково-викладацького складу та студентів закладів вищої освіти – членів ATHENA. 

Літня супершкола “ATHENA передові технології обробки даних” (Super Summer School ATHENA advanced data technologies) організована Альянсом і буде проходити 10-17 липня цього року.

Участь у цій школі є безкоштовною, проводитиметься дистанційно (онлайн) і відкрита для бажаючих усіх рівнів підготовки.  

Під час навчання професори та викладачі з усієї Європи будуть ділитись основними знанням та практикою. У цій школі будуть проводитись короткі курси за участю викладачів та студентів, у тому числі дистанційно, з різних університетів, під час яких буде розглядатись передові концепції роботи баз даних. Програмою літньої школи передбачено, що з понеділка по четвер викладач одного з університетів-партнерів вестиме заняття цілий день.

Усі заходи проводитимуться в змішаному режимі, де окремі студенти відвідуватимуть віч-на-віч, а інші – онлайн через платформу Teams. Всі заходи будуть проводитися в міжнародних командах.

Під час навчання учасники отримають знання та практичні навички щодо того, як використовувати аналіз баз даних у контексті прийняття рішень, на графових базах даних (graph databases) за допомогою системи керування базами даних Neo4j, на багатовимірних базах даних та онлайн-аналітичній обробці (OLAP), на концепціях потокового передавання даних та на проектуванні архітектури великих даних.

Під час перших 4 днів будуть виступати викладачі, а останній день буде присвячений завданням, які виконуватимуть міжнародні групи студентів: 1. Під керівництвом доктора Мартіна Шестак (Інституту інформатики, Факультет електротехніки та комп’ютерних наук Університет Марібор, Словенія).

  1. Під керівництвом професора Карло Драго (Університету Нікколо Кузано, Рим, Італія).
  2. Під керівництвом професора Нуно Ескудейро та професор Бруно Олівейра (Політехнічний інституту Порту, Португалія).

Після закінчення учасникам будуть вручені сертифікати, а групі-переможцю буде запропоновано представити свою роботу на наступній конференції Європейського університету ATHENA, яка відбудеться у вересні 2023 року у м. Іракліон, Греція.

Реєстрація:  

Зареєстровані учасники повинні бути присутніми на усіх днях літньої школи. Реєстрація є обов’язковою і триватиме до 5 липня 2023 року.

Після реєстрації буде надано більш детальну інформацію щодо участі у цьому заході.

Реєстрація здійснюється за посиланням  https://forms.office.com/e/8uMZ7LiTm8

Джерело інформації: https://athenauni.eu/super-summer-school-advanced-databases/