Анонси подій,  Європейський простір,  Новини ДМС

Європейська ніч дослідників – 29 вересня 2023 р.

Європейська ніч дослідників – це загальноєвропейська публічна подія, що демонструє різноманітність науки та її вплив на повсякденне життя громадян у веселий та надихаючий спосіб.

2023 року захід відбудеться у п’ятницю, 29 вересня у 26 країнах.

Європейська ніч дослідників має на меті:

  • наблизити дослідження та дослідників до громадськості;
  • просувати чудові дослідницькі проєкти в Європі та за її межами;
  • підвищення інтересу молоді до науки та наукової кар’єри;
  • продемонструвати вплив роботи дослідників на повсякденне життя людей.

Європейська ніч дослідників щороку приваблює понад 1,5 мільйона відвідувачів у Європі та за її межами, у 2022 році привернула понад 1,3 мільйона відвідувачів.

Діти, молодь і сім’ї матимуть можливість познайомитися з дослідниками та відкрити для себе дослідження, науку та інновації завдяки широкому спектру наукових шоу, практичних експериментів, ігор, вікторин, конкурсів, виставок і цифрових заходів тощо, що поєднують освіту з розвагами.

Європейська ніч дослідників – це унікальна можливість спілкуватися з громадянами різного віку, щоб підвищити обізнаність про конкретні дослідження та їх вплив на суспільство, а також застосувати дослідниками на практиці свої навички роботи з громадськістю.

Повний список основних та супутніх подій на сайті https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/event/2023-european-researchers-night

Організація Європейської ночі дослідників – дослідницької комунікаційної та промоційної події, що відбувається в країнах-членах ЄС та асоційованих країнах Horizon Europe, – робиться через програму «MSCA та Citizens» («Події Марії Склодовської-Кюрі та громадяни»), що полягає в тому, щоб наблизити наукові дослідження та дослідників до широкої громадськості, зосереджуючись особливо на сім’ях, учнях та студентах. Мета заходів:

  • сприяти просуванню дослідницьких проєктів досконалості в Європі та за її межами;
  • підвищення обізнаності широкої громадськості про важливість і переваги досліджень та інновацій та демонстрація їх конкретного впливу на повсякденне життя громадян;
  • підвищити інтерес молоді до науки та наукової кар’єри.

З 2022 року Європейська ніч дослідників також популяризує діяльність дослідників у школах протягом року. Залучення найкращих дослідників до шкіл дозволяє вчителям та учням спілкуватися з ними щодо важливих тем, з якими стикається наше суспільство, таких як зміна клімату, сталий розвиток, здоров’я або харчування.

Щороку в останню п’ятницю вересня Європейська ніч дослідників робить науку доступною для всіх. Слідкуйте за Європейською ніччю дослідників онлайн у соціальних мережах

Поділіться своїми думками, використовуючи хештеги Twitter #EuropeanResearchersNight і #MSCANight.

Більше інформації про Європейську ніч дослідників доступно на сторінці MSCA&Cityzens.