Новини ДМС,  Співпраця із Великобританією

Університет Шеффілда та КПІ успішно завершили спільний проєкт

 

З 19 по 24 серпня 2023 року, 10 переможців спільної акселераційної програми Університету Шеффілда та КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали Шеффілд та брали участь у фінальній частині проєкту. 

У рамках спільного проекту “Building Back Better: transforming the post-war entrepreneurial ecosystem in Ukraine”, де КПІ імені Ігоря Сікорського представляла стартап-школа Sikorsky Challenge,  було надано можливість студентам та підприємцям розвивати свої інноваційні проекти. 

Спільний проєкт мав на меті підтримку українських стартапів та сприяння відновленню підприємницької екосистеми України після війни.  

Під час програми було зареєстровано 50 команд з проектами з усієї України, з яких 10 команд були обрані британським журі для подальшої акселерації. Вони представили різноманітні проекти, спрямовані на розвиток сучасних технологій та вирішення важливих глобальних проблем. 

Під час візиту до Шеффілдського університету, представники команди брали участь у різноманітних тренінгах та воркшопах, які організовувалися спільно з університетом Шеффілда. Тренери ділилися своїми знаннями та досвідом у підготовці та пітчингу презентацій, а також розглядали стратегії розвитку стартапів. 

Важливим моментом була зустріч представників команди з керівництвом інноваційного департаменту Шеффілдського університету. Тут обговорювалися можливості співпраці та взаємодопомоги в розвитку інноваційних проектів. 

Також учасники мали можливість ознайомитися з лабораторіями робототехніки і біомедицини, де працює сучасне обладнання та розробки. Майстерні прототипування вразили різноманітністю станків та можливостями для втілення ідей. 

Останній день візиту був присвячений презентаціям проєктів перед представниками інвестиційних компаній Великої Британії. Учасники мали можливість продемонструвати свої інноваційні рішення та залучити потенційних інвесторів для подальшого розвитку. 

Усі команди вражаюче впорались з цим викликом, і представники інвестиційних компаній висловили зацікавленість у подальшій співпраці. 

Учасники проекту підкреслюють важливість цього візиту до Шеффілда в їхньому професійному зростанні та розвитку власних інноваційних проектів. Команда Sikorsky Challenge висловлює глибоку вдячність університету Шеффілда за теплий прийом та цінний досвід, який отримали під час візиту. Нехай наша співпраця триває та приносить плідні результати для обох університетів! 

Фото із заходу розміщені за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1bETWa-ym5i-iYyLWoD9wVq7PbE1NpjgB