CESAER,  Європейський простір,  Новини ДМС

Асоціація CESAER продовжує підтримувати КПІ ім. Ігоря Сікорського

“Ми пишаємося тим, що зміцнюємо нашу підтримку та плідну співпрацю з нашим новим членом Асоціації з України: Національним технічним університетом України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” – так починається перша у 2024 році стаття на сайті CESAER – асоціації 58-ми провідних дослідницьких науково-технічних університетів з 28-ми країн Європи.

З самого початку війни асоціація CESAER найрішучішим чином засудила вторгнення росії в Україну і висловила свою глибоку стурбованість стражданнями, які спричинила ця війна.

КПІ ім. Ігоря Сікорського приєднався до асоціації CESAER як повноправний член у жовтні 2022 року.

Співпраця КПІ з CESAER з самого початку була якісною та плідною. Представники КПІ входять до складу всіх семи цільових робочих груп асоціації. Війна в Україні підкреслила надзвичайну важливість теми безпеки знань, що спонукало до проведення семінару, організованого робочою групою “Відкритість науки і технологій” на тему “Збереження відкритості науки: поточна напруженість у політичному дискурсі щодо міжнародного наукового співробітництва” у березні 2023 року, а також до публікації білої книги “Збереження відкритості науки? Поточні виклики в повсякденній реальності університетів” у жовтні 2023 року.

18-20 жовтня 2023 р. Мадридська політехніка приймала Щорічні збори та 37-ю Генеральну Асамблею CESAER. На цих заходах КПІ ім. Ігоря Сікорського представляв проректор з міжнародних зв’язків Сергій Іванович Сидоренко. Під час особистих зустрічей керівники CESAER ще раз підтвердили підтримку КПІ, також було обговорено питання зміцнення взаємних зв’язків.

На фото (зліва направо): Міхнеа Костою (директор CESAER та ректор Бухарестського технічного університету), Сергій Сидоренко (проректор з міжнародних зв’язків КПІ ім. Ігоря Сікорського), Рік Ван Де Валле (президент CESAER у 2020-2023 рр., з 2024 р. – представник CESAER при бельгійському головуванні в ЄС, ректор Гентського університету), Дженніфер Херек (віце-президент і скарбник CESAER та декан факультету науки і технологій університету Твенте).

Джерело інформації: https://www.cesaer.org/news/cesaer-continues-its-support-to-our-member-in-ukraine-1629/