GISU,  Новини ДМС

Лекції Академії цифрових технологій і підприємництва GISU 2024

2024 року значно збільшилось число дат у календарі онлайн лекцій Академії цифрових технологій і підприємництва, організованих в рамках співпраці з Альянсом університетів міст-побратимів м. Гуанчжоу Alliance of Guangzhou International Sister-City Universities (GISU).

Раді повідомити, що заходи від викладачів КПІ ім. Ігоря Сікорського знов потрапили до програм даної Академії. І вже третій рік поспіль наші співробітники мають можливість представити світовій аудиторії свої надбання та поділитися досвідом з колегами.

Програма містить значну кількість тем, пов’язаних з Цілями Сталого Розвитку (SDG), проголошеними ООН. Зокрема, від Західносіднейського університету, що двічі поспіль займає перше місце в міжнародному рейтингу університетів Британського видання Times Higher Education – University Impact Rankings. Також представлені освітні програми інших університетів з Австралії, Іспанії, Південної Африки, Португалії, Туреччини, Швеції.

Доступ до зустрічей у Zoom буде надаватися зареєстрованим слухачам напередодні початку кожної програми.

Час проведення 15:00-17:00 за пекінським часом, що відповідає 9:00-11:00 за зимовим київським часом або 10:00-12:00 за літнім київським часом.

Докладніше про дати, теми, зміст заходів і лекторів можна дізнатися з брошури.

Увага: на вівторок, 26 березня, на 15:00 – 17:00 (за пекінським часом) запланована додаткова лекція Академії цифрових технологій і підприємництва.

Нижче наведено опис цієї програми, а дані щодо підключення до Zoom-трансляції будуть опубліковані за тиждень до її початку:

Інноваційні технології виробництва високоякісного переробленого бетону з відходів будівництва та демонтажу

Відходи будівництва та демонтажу є одним з найбільших джерел заповнення сміттєзвалищ. На жаль, використання перероблених відходів будівництва та демонтажу для виготовлення бетону не знайшло  поширення. У пропонованій презентації буде розказано, як був винайдений CO2-бетон шляхом впорскування CO2 у перероблений заповнювач. Загальна експлуатаційна характеристика CO2-бетону не поступається характеристикам первинного бетону. Покращення властивостей CO2-бетону, а також консистенція, яку може мати цей матеріал, робить його цінним матеріалом для використання в майбутньому. 

Ця презентація буде представлена видатною професоркою Вівіан В. Й. Там, яка є провідним світовим дослідником у галузі будівельної інженерії та менеджменту. Її відкриття знайшли застосування та вплив на вирішення проблем зміни клімату шляхом впровадження “зелених” будівель та використання переробленого бетону. Наразі вона є директором Центру інфраструктурного інжинірингу, заступником декана (дослідження та HDR), заступником декана (міжнародний відділ) та керівником дисципліни (управління будівництвом) у Школі інженерії, дизайну та антропогенного середовища Університету Західного Сіднея, Австралія. Була номінована до Колегії експертів Австралійської дослідницької ради при уряді Австралії у 2018-2021 роках. Наразі вона є головним редактором Міжнародного журналу з управління будівництвом та старшим редактором журналу “Будівництво та будівельні матеріали”. Вона опублікувала понад 330 реферованих журнальних статей. Отримала п’ятдесят три дослідницькі гранти (на загальну суму понад 5 мільйонів доларів). Її робота була визнана колегами на національному та міжнародному рівнях, про що свідчать сім проектів Австралійської дослідницької ради та понад 28 000 цитувань з h-індексом 88. З 2017 року Вівіан також входить до списку 100 000 найкращих науковців світу (Top 2% Scientists).