Новини ДМС,  Рейтинги

КПІ ім. Ігоря Сікорського – перший в Україні згідно uniRank University Ranking

Національний технічний університет України  “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” посів перше місце серед вишів України у неакадемічному рейтингу uniRank University Ranking.

До рейтингу увійшли 192 українські заклади вищої освіти, що відповідають наступним критеріям відбору:

  • мають статут, ліцензію або акредитацію відповідної української організації, пов’язаної з вищою освітою;
  • пропонують щонайменше трирічну бакалаврську програму або післядипломну магістерську чи докторську освіту;
  • викладають курси переважно у традиційному, недистанційному форматі.

Згідно з рейтингом, КПІ вже вкотре посідає перше місце серед українських ЗВО. Друге місце у рейтингу посів інший київський навчальний заклад — Київський національний університет Тараса Шевченка. Третє місце займає Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

uniRank™ – провідний міжнародний довідник та пошукова система у сфері вищої освіти, що містить огляди та рейтинги понад 13 600 офіційно визнаних університетів та коледжів у 200 країнах світу (https://www.4icu.org/about/). досліджує якість представлення та популярність закладів вищої освіти в інтернеті, ґрунтуючись на об’єктивних і незалежних показниках від трьох різних джерел вебаналітики: Moz, Majestic та SimilarWeb.
Метою uniRank University Ranking™ є надання приблизного глобального рейтингу світових університетів і коледжів на основі їхньої присутності в Інтернеті та популярності з точки зору оціночного трафіку, довіри/авторитету та популярності якісних посилань. Це особливо важливо для того, щоб допомогти іноземним студентам та викладачам зрозуміти, наскільки популярним є конкретний вищий навчальний заклад в іншій країні.
Індикатори:
  • рівень відвідуваності сайту університету;
  • кількість активних сторінок;
  • показники ефективності потоку;
  • кількість унікальних відвідувачів;
  • кількість переглядів сторінок сайту університету з мобільних пристроїв та користувачів ПК.

Джерело інформації: https://www.4icu.org/ua/