Новини ДМС,  Проектна діяльність,  Співпраця із Латвією

Конкурс грантових проєктів від МЗС Латвії – космічна тематика

До уваги директорів навчально-наукових інститутів,
деканів факультетів, керівників наукових шкіл,
науковців КПІ ім. Ігоря Сікорського!

Згідно інформації Державного космічного агентства України, МЗС Латвії оголосило конкурс грантових проектів «Підтримка співпраці з метою розвитку в країнах-реципієнтах, визначених Латвійською Республікою» на 2024 рік. Основним пріоритетом цього конкурсу є підтримка проектів у країнах Східного партнерства, у тому числі в Україні.

Серед тематичних пріоритетів для України визначені, зокрема, розвиток бізнесу, особливо малого та середнього підприємництва, відновлення сільського господарства, модернізація та диджиталізація діючих підприємств.

Реалізація проектів буде можлива у 2024 та 2025 роках. Загальний річний обсяг фінансування проектів становить 791 108,50 євро. Один проект співпраці у сфері розвитку може отримати від 40 000 до 100 000 євро на рік. У конкурсі можуть брати участь представники приватного та державного секторів, а також університети та асоціації.

Проектні пропозиції необхідно подати в електронній формі не пізніше 24 лютого 2024 року.

Докладна інформація та умови конкурсу доступні за посиланням https://www.mfa.gov.lv/lv/jaunums/arlietu-ministrija-izsludina-2024-gada-attistibas-sadarbibas-granta-projektu-konkursu 

При наявності в українських підприємств та установ відповідних проектних ідей латвійська сторона висловлює готовність надати сприяння у встановленні контактів з латвійськими космічними організаціями, перелік яких міститься за посиланням https://latviaspace.gov.lv/en/directory/all/