Європейський простір,  Новини ДМС

Cистема якості освіти КПІ представлена на стратегічній зустрічі Європейської асоціації ENQA

14–15 лютого в м. Будапешті у змішаному форматі відбулася дводенна стратегічна зустріч і низка консультацій української делегації з керівництвом та експертами Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA) та Європейського реєстру агенцій із забезпечення якості вищої освіти (EQAR).

Метою цієї зустрічі було оцінювання прогресу в розбудові системи забезпечення якості української вищої освіти відповідно до ESG-2015 — стандартів і рекомендацій щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти.

Одним із ключових завдань є визначення подальших кроків для набуття Національним агентством повноправного членства в ENQA та входження до EQAR.

Від КПІ до заходу долучився в онлайновому форматі проректор з науково-педагогічної роботи Олексій Жученко. Він представив особливості функціонування внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти в університеті, ефективність якої, за результатами проведених акредитаційних експертиз, є однією з найкращих в Україні. Зокрема, проректор зосередив увагу на процедурі самоаналізу діяльності кафедр і наголосив на важливості запровадження постакредитаційного моніторингу освітніх програм. Також він висловив пропозицію про включення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти до ENQA як повноцінного члена.