Анонси подій,  Європейський простір,  Новини ДМС

Шведський інститут запускає нову програму підтримки для України

Перший конкурс нової програми SI Ukraine Cooperation Programme буде відкрито на початку березня. В рамках програми Шведський інститут надаватиме фінансування проєктам, спрямованим на підтримку відбудови, реформ та інтеграції України до ЄС у таких сферах, як інклюзивний економічний розвиток, підприємництво та торгівля, права людини, демократія, верховенство права та гендерна рівність.

Програма реалізується в рамках урядової Стратегії співпраці Швеції з Україною у сфері відбудови та реформ на 2023-2027 роки.

Програма передбачає підготовку та подачу проєктних пропозицій за наступними напрямами:

  • підготовчі проєкти: спрямовані на створення підґрунтя для співпраці між Швецією та Україною, наприклад, організація заходів, зустрічей та семінарів або проведення невеликих пілотних досліджень;
  • проєкти співпраці: передбачають проєктну підтримку для реалізації заходів з розбудови потенціалу з суб’єктами та/або конкретними цільовими групами в Україні;
  • тематична навчальна програма: передбачає проведення тематичної навчальної програми для цільових груп в Україні з метою посилення спроможності учасників реалізовувати реформи, які сприятимуть інтеграції України до ЄС.

Залежно від типу проєкту програма передбачає фінансування в розмірі від 100 000 до 3 000 000 шведських крон.

Тривалість проєктів: від 6 до 24 місяців

Дедлайн подачі проєктних пропозицій: 15 травня 2024.

Детальніше за посиланням.