ATHENA,  Анонси подій,  Новини ДМС

Правові та етичні дилеми автономного водіння  на ATHENA Talks

Шановні колеги!

Запрошуємо вас на чергову бесіду ATHENA Talk, на якій будуть розглядатися правові та етичні дилеми автономного водіння. Доповідь проведе Крістіан Захрастнік з факультету права Університету Марібора.

Подробиці заходу:

Що:  Правові та етичні дилеми автономного водіння

Коли: п’ятниця, 7 червня, о 12:00 за центральноєвропейським часом

Де: Платформа Zoom

Повністю автономні транспортні засоби можуть революціонізувати наш світ, підвищивши ефективність дорожнього руху та усунувши більшість дорожньо-транспортних пригод. Однак, деякі дорожньо-транспортні пригоди залишаться неминучими через технологічні помилки або інші збої. Крім того, зовнішні фактори, такі як тварини або пішоходи, можуть негативно впливати на автономні транспортні засоби.

Основна увага буде зосереджена на тому, як автономні транспортні засоби повинні приймати складні етичні рішення, коли йдеться про неминучу шкоду. Наприклад, у разі відмови гальм автономний автомобіль може вирішити не наїжджати на групу пішоходів на перехресті, що може призвести до серйозних травм водія та пасажирів.

Ця презентація заглибиться в ці критичні питання, розглядаючи складні правові та етичні проблеми, які виникають у ситуаціях, коли автономні транспортні засоби повинні приймати рішення про неминучу шкоду.

Реєстрація: https://forms.gle/arB5QtXHr1Frebj8A