BUP,  Новини ДМС

Нова Програма “Балтійський університет” (BUP)для викладачів

До уваги викладачів університету!

BUP оголошує про курс для викладачів 2024-2025. Курс спрямований на покращення впровадження освіти для сталого розвитку (ОСР) та Порядку денного до 2030 року в методику викладання у вищій освіті. Учасники отримають інструменти, як на практиці інтегрувати Цілі сталого розвитку (ЦСР) Організації Об’єднаних Націй у власні навчальні програми.

Основний акцент під час курсу робиться на посиленні цілі № 4 – “Якісна освіта”, але й інші ЦСР також можуть бути поставлені під питання. Курс включає основні факти про сталий розвиток, при цьому основна увага приділяється ОСР і методиці викладання, включаючи електронне навчання та навчання за принципом “рівний-рівному”. Завдяки плануванню, розробці та презентації того, як кожен учасник зможе краще інтегрувати ОСР у власне викладання, мета та результат курсу залишаються на конкретному рівні. Курс також надає інструменти для зворотного зв’язку та критичного осмислення.

Курс організований BUP Фінляндія і є безкоштовним для учасників з університетів-учасників BUP. Заявники з-поза меж BUP також можуть брати участь, але за додаткову плату. Учасники опрацьовуватимуть онлайн-матеріали, виконуватимуть вправи та обговорюватимуть їх у групах. Під час курсу кожен учасник розробить так званий “Проєкт змін”. “Проєкт змін” базується на вже існуючому курсі, навчальній програмі або майбутньому досвіді викладання. Ідея  полягає в тому, щоб змінити зміст для кращої інтеграції ОСР. Планування та реалізація “Проєкту змін” буде основним результатом курсу. Усі учасники матимуть підтримку критично налаштованих друзів та рецензії від колег через електронну платформу Moodle та під час воркшопів.

Два очних семінари відбудуться таким чином:

  • 0810 жовтня 2024 року в Академічному університеті Åbo, Фінляндія;
  • лютий/березень 2025 року (час і місце буде визначено під час першого семінару).

Запрошуємо колег подавати заявки на участь до 19 серпня 2024 року.

Посилання:

заявка на участь у курсі для вчителів BUP 2024-2025 ;

веб-сайт BUP у Фінляндії.

Оргкомітет BUP