Новини ДМС,  Співпраця з Японією

Візит Міністра освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії до УЯЦ КПІ

29 липня в Українсько-Японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся візит делегації на чолі з Міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії паном Масахіто Моріяма.

Під час візиту делегація оглянула Українсько-Японський центр та познайомилась з його діяльністю, завітала на виставку ікебани та в єдину в Україні діючу чайну кімнату, ознайомилась з віртуальним простором Українсько-Японського центру.

На зустрічі також був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Кунінорі Мацуда, заступниця гендиректора директорату міжнародної співпраці Міністерства освіти і науки України Стелла Шаповал та ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко.

Українсько-Японський центр на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського вже давно став місцем де всебічно та невпинно розвивають культурну співпрацю та поглиблюють взаєморозуміння між Україною та Японією – і візит пана Моріями став ще однією важливою подією як для університету так і для України в цілому.

Пан Міністр зазначив, що підтримка освіти в Україні нині надзвичайно важлива і Японія працюватиме над тим, щоб ця підтримка реалізувалась в різноманітних освітніх проєктах. І цей візит ще раз підтверджує такі наміри.