Новини ДМС,  Співпраця із компаніями: Huawei

«ХУАВЕЙ УКРАЇНА» подарувала КПІ ім. Ігоря Сікорського дві нові лабораторії для навчання студентів

7 серпня 2024 року компанія «Хуавей Україна» та КПІ ім. Ігоря Сікорського підписали договір про передачу технічного обладнання для двох нових лабораторій ВНЗ в рамках проекту багаторічної співпраці.
 
Лабораторія Huawei Digital Power – це повноцінна сонячна станція, яка постачатиме резервне живлення для аудиторій і генеруватиме власну електроенергію. Вона функціонуватиме на базі Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Друга лабораторія, Huawei Microvawe, – це обладнання забезпечуватиме бездротову передачу сигналу операторського класу. Цю лабораторію буде встановлено в Радіотехнічному факультеті КПІ ім. Ігоря Сікорського.
 
Зокрема, для облаштування цих лабораторій КПІ ім. Ігоря Сікорського отримав: інтелектуальний енергетичний контролер SUN2000-10K-LC0, інтелектуальний пристрій автоматичного вводу резерву SmartGuard-63A-S0, силовий модуль живлення LUNA2000-10KW-C1-/-10.5KW, батарейний блок LUNA2000-7-E1 та комутаційні прилади RTN-905 і XMC-3. Ці інноваційні пристрої дозволять ефективно і безперебійно виконувати дослідження та просувати нові проєкти.
 
«Сподіваємося, що навчання на базі модернізованих лабораторій допоможе студентам КПІ ім. Ігоря Сікорського опанувати та вдосконалити навички роботи з найсучаснішим обладнанням, що дозволить їм ефективно навчатися і посилювати свою професійну кваліфікацію. Ми також щиро віримо, що поєднання зелених рішень і цифрових технологій дозволить побудувати краще та екологічніше майбутнє для України. Тому я впевнений, що наша співпраця буде плідною і корисною не лише для Huawei та КПІ ім. Ігоря Сікорського, а й матиме велике значення для відновлення української економіки»,прокоментував Тоні Цао, генеральний директор «Хуавей Україна».
 
Також нове обладнання Huawei допоможе втілити у життя одну з амбітних цілей КПІ ім. Ігоря Сікорського — побудову «зеленого» університету, де науково-дослідна робота буде зосереджена на енергетичних проєктах. Адже саме сфера енергоефективності та відновлювальних джерел енергії наразі є чи не найбільш пріоритетною для України.
 
«Ми вдячні нашому освітньому партнеру за сприяння у створенні навчальної та дослідної інфраструктури та будемо й надалі її розширювати. За роки співпраці з «Хуавей Україна» ми досягли чималих успіхів у розвитку навчальних процесів і розкритті професійних можливостей для наших студентів. Сьогодні ми продовжуємо партнерство і маємо чимало важливих планів для реалізації. Це і збільшення освітніх програм, і започаткування нових курсів на базі обладнання Huawei, і виплата стипендій талановитим студентам. Стратегічною є співпраця у галузі кібербезпеки, де в першу чергу працюватимемо над науково-дослідними проєктами», — зазначив Анатолій Мельниченко, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.
 
Учасники зустрічі відвідали алею видатних вчених та експозицію Державного політехнічного музею України імені Бориса Патона, а також навчально-наукові лабораторії DIGITAL POWER LAB і Datacom. Ці лабораторії були відкриті на базі університету взимку за сприяння «Хуавей Україна» і сьогодні ефективно працюють, забезпечуючи студентів потрібним устаткуванням для поліпшення знань у сфері інформаційних технологій.
 
Загалом партнерство КПІ ім. Ігоря Сікорського та «Хуавей Україна» триває вже вісім років. За цей час університет отримав мережеве та серверне обладнання Huawei для проведення досліджень, понад 300 точок доступу і телекомунікаційне устаткування для встановлення швидкісного інтернету в навчальних корпусах, укриттях і гуртожитках. Також студенти ВНЗ неодноразово брали участь в освітніх програмах дуального навчання, ІКТ Академії Huawei та «Насіння для майбутнього», де здобували нові ІКТ-навички та можливість стажуватися у провідній компанії. У 2021 році ІКТ Академія при КПІ ім. Ігоря Сікорського отримала звання найбільш успішної та ефективної з-поміж усіх академій Huawei в Україні. До того ж курс Академії було включено до навчальної програми закладу. Ці та майбутні спільні проєкти мають на меті впровадження інновацій у сфері інформаційно-комунікаційних технологій і сприяння активному розвитку галузі в Україні.

Довідки:

ІКТ Академія Huawei працює над фундаментальною підготовкою фахівців у сфері ІКТ, відкриває спеціалізовані лабораторії із новітніми технологіями навчання, а також підвищує кваліфікацію викладачів і допомагає навчальним закладам удосконалювати систему освітніх програм. Окрім того, ІКТ Академія Huawei надає студентам доступ до ІКТ-продуктів і технологій Huawei та сприяє розвитку талантів. Сьогодні ІКТ Академії Huawei функціонують у 16 вищих навчальних закладах у восьми містах України. Основні напрями навчання  – штучний інтелект, Big Data і хмарні обчислення, інтернет речей, маршрутизація та комутація, кібербезпека, зберігання даних і бездротові локальні мережі.

Компанія Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення у різних сферах (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої, хмарні сервіси, digital power), компанія інвестує значні ресурси в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 207 000 співробітників у більше ніж 170 країнах, які обслуговують 3 мільярди клієнтів і споживачів у всьому світі. Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність із 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «Хуавей Україна» охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток. Упродовж 2022-2023 років компанія разом із партнерами проводила комплексні проєкти з надання гуманітарної та технічної підтримки по всій Україні й активно розвивала екосистему у сфері освіти. Дізнайтеся більше на сайті: huawei.com/ua.

Контакти
Пресофіс «ХУАВЕЙ УКРАЇНА»
HuaweiUkraine@spnua.agency