Donation to KPI, Допомога КПІ,  Новини ДМС

КПІ, USAID та партнери посилюють кіберстійкість України

У навчально-науковому фізико-технічному інситуті КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрили навчальну «Лабораторію кібербезпеки автоматизованих систем керування» за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». На відкриття лабораторії особисто завітала директорка Місії USAID в Україні пані Джулі Конен.

Найсучасніша лабораторія допоможе майбутнім і нинішнім операторам, відповідальним за критичну інфраструктуру, вдосконалити навички для скорочення й усунення вразливостей в автоматизованих системах керування. Тепер це стає можливим, адже новостворена лабораторія фактично дублює середовище промислової системи управління, моделюючи реальні ситуації у різних секторах, як-от: виробництво, водопостачання, комунальна сфера.

«Сьогодні такі спеціалісти вкрай потрібні на підприємствах різних галузей України. Тож новітня лабораторія та її обладнання допоможуть майбутнім фахівцям опанувати передові методи й рішення у сфері кібербезпеки з акцентом на оцінку вразливостей державних і приватних об’єктів критичної інфраструктури. А ще завдяки створенню цієї лабораторії в нашому університеті розроблятимуться окремі навчальні модулі в межах освітніх і сертифікатних програм», — зазначив ректор КПІ Анатолій Мельниченко.

До відкриття лабораторії також долучилися партнери: заступник міністра освіти з питань науки та інновацій Денис Курбатов, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк і голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Така багатостороння співпраця сприятиме ефективній підготовці майбутніх фахівців із кібербезпеки, які підвищуватимуть кіберстійкість нашої держави.