Новини ДМС,  Рейтинги

Онлайн-зустріч Task Force Group Benchmark асоціації CESAER

Делегація КПІ взяла участь в он-лайн зустрічі Task Force Group Benchmark (взаємодія зі світовими рейтингами університетів) асоціації CESAER, яка відбулася 1 жовтня 2024 р.

Порядок денний зустрічі охоплював кілька ключових питань, зокрема ініціативи ЄК, а також платформу LinkedIn Talent Insights.

Пітер Елспасс (Peter Elspass), керівник відділу університетського розвитку та управління в Ганноверському університеті імені Лейбніца, представив оновлену інформацію про платформу моніторингу Європейського сектору вищої освіти (EHESO). Генеральний директорат Європейської Комісії (ЄК) з питань освіти, молоді, спорту та культури запускає EHESO з метою оптимізації збору та аналізу даних для закладів вищої освіти (ЗВО) в Європі. EHESO систематизує різні інструменти та джерела даних ЄС, що дозволить закладам відстежувати та порівнювати результати діяльності в таких напрямах, як інклюзія, цифрові навички та можливість працевлаштування. Ініціатива має на меті зменшити навантаження на збір даних, забезпечуючи при цьому всебічну, надійну інформацію за допомогою анкетування, яке починається в жовтні 2024 року. ЗВО запрошуються до участі в анкетуванні, яке сприятиме стратегічному плануванню, порівняльному аналізу та впливу на формування стратегії.

Туко Нарі (Touko Narhi), радник з питань моніторингу та вищої освіти, зробив коротку презентацію ініціативи «Обсерваторія кар’єри в галузі досліджень та інновацій» (ReICO). ReICO – це спільна ініціатива Європейської Комісії та Організації економічного співробітництва та розвитку, яка частково фінансується програмою «Горизонт Європа». Її мета включає надання надійних даних про талановитих фахівців у сфері досліджень та інновацій (R&I), розробку нових методологій для розвитку кар’єри в цій галузі, а також підтримку управлінців, які приймають рішення, шляхом ознайомлення їх з тенденціями розвитку кар’єри в R&I.

Крім того, Пітер Елспасс виступив з презентацією про ключові показники ефективності (KPI) діяльності Ганноверського університету ім. Лейбніца, після чого відбулася спільна дискусія щодо KPI, які використовуються університетами-членами асоціації CESAER.

Марія Євгенія Ренальді (Maria Eugenia Renaldi), керівниця підрозділу Academics Iberia | LinkedIn Talent Solution, зробила загальну презентацію платформи LinkedIn Talent Insights. За її словами, щосекунди до цієї платформи приєднуються сім нових членів.

LinkedIn Talent Insights – це додаток до платформи соціальних мереж LinkedIn, який надає користувачам актуальну інформацію з найбільшої в світі мережі професіоналів, що налічує мільярд членів і 16 мільйонів вакансій, серед інших джерел даних. Інформація надається в режимі реального часу, включаючи тенденції у сфері спеціальностей, пропозиції роботи, дані про компанії, що наймають працівників, та відомості про членів мережі.

У прикінцевій частині наради було підтверджено майбутні зустрічі та заходи, включаючи онлайн-зустріч Task Force Group Benchmark, заплановану на 5 лютого 2025 року, та п’яту особисту зустріч цільової групи Benchmark 2024-2025 навесні 2025 року, яка відбудеться в Політехнічному університеті Бухареста.