Анонси подій,  Новини ДМС

ЮНЕСКО оголошує проведення двох міжнародних інноваційних конкурсів

ЮНЕСКО оголошує проведення Міжнародного конкурсу інноваційного дизайну «Майбутній дизайнер 2024» (IIDA) та конкурсу інновацій «Наука для Цілей сталого розвитку» (ЦСР), які відбудуться в рамках Міжнародного десятиліття наук для сталого розвитку (IDSSD) (2024–2033). Ці заходи є частиною проєкту ЮНЕСКО-UNITRAIN «Розвиток компетенцій молоді» (YCD).

Мета заходу: Конкурс покликаний залучити талановиту молодь з усього світу до створення інноваційних і сталих рішень, спрямованих на досягнення Цілей сталого розвитку. IDSSD надає унікальну можливість для людства використати повний потенціал науки для сталого розвитку та забезпечення безпечного і процвітаючого майбутнього.

Ключові завдання:

  • Підвищення наукової грамотності глобальної спільноти.
  • Створення наукових знань, які можуть бути використані для прискорення прогресу досягнення ЦСР.
  • Сприяння розвитку базових наук та глобальної наукової співпраці.
  • Поширення принципів відкритої науки та демократизації доступу до наукових процесів і знань.
  • Трансформація національних інноваційних систем для підтримки наукових і суспільних потреб.

Умови участі: Конкурс відкритий для молодих людей віком від 16 до 35 років, включаючи школярів та студентів, науковців і інженерів на початку кар’єри. Команди повинні складатися з шести учасників, причому в командах з понад двома учасниками повинна бути щонайменше одна дівчина.

Переможці отримають спільний сертифікат від ЮНЕСКО та Міжнародної премії за інноваційний дизайн. Результати будуть оприлюднені на офіційному сайті ЮНЕСКО, а їхні проекти стануть ключовими промо-матеріалами на заходах IDSSD.

Деталі подання: Конкурсні роботи мають бути представлені у форматах зображень (JPG) або відео (MP4) через платформу IIDA.

Кінцевий термін подачі заявок – 13 жовтня 2024 року, а переможці будуть оголошені наприкінці жовтня.

Деталі конкурсу доступні тут.

Запрошуємо до участі!