Новини ДМС

Конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки 

Міністерство освіти і науки УкраїниМіністерство освіти, науки та спорту Литовської Республіки і Науково-дослідна рада Литви відкрили конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки для будь-яких науково-дослідних груп України та Литви з прийомом заявок до 4 травня 2021 р. Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.  

Керівники та основні учасники проєктів можуть подавати кілька заявок. Однак керівники не зможуть отримати фінансування більш ніж за одним проєктом. 

 Пріоритетні напрями: 

🔹 інформаційні та нові виробничі технології (лазерніпрецизійнімеханотронніробототехнічніплазмовіоптоелектроннісенсорні тощо); 

🔹 енергетика та енергоефективність; 

🔹 екологія та раціональне природокористування; 

🔹 науки про життянові технології лікування та профілактики найпоширеніших хвороб, дослідження у сфері біотехнологіїбіоінженерії та генетики; 

🔹 нові речовини та матеріали; 

🔹 пріоритетні проблеми у сфері соціальних та гуманітарних наук; 

🔹 технології оборонного спрямування. 

 Науковці з українського боку, зокрема керівники проєктів, мають вжити усіх необхідних заходів для захисту науково-технічних та промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності. Головна увага приділятиметься тому, щоб у межах співробітництва не відбулося незапланованої передачі українських технологій іншим країнам. 

 Докладніше про участь у конкурсі на сайті Міністерства освіти і науки України https://mon.gov.ua/ua/news/startuvav-konkurs-spilnih-ukrayinsko-litovskih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2022-2023-roki. 

 За необхідності консультацій звертатися до відділу координації міжнародної проєктної діяльності https://ipd.kpi.ua/ та науково-дослідної частини https://science.kpi.ua/top-man/ нашого університету.