Новини ДМС

Компанія Baykar Makina з візитом в КПІ ім. Ігоря Сікорського

В стінах нашого університету відбулася важлива зустріч між представниками КПІ імені Ігоря Сікорського та турецької компанії Baykar Makina. Метою візиту було обговорення аспектів співпраці. 


Попередньо, компанія вже була з візитом в університеті та розповідала про характеристики власних розробок, зокрема БПЛА. Саме тоді були й закладані перші ідеї щодо моделі співробітництва Baykar Makina та КПІ ім. Ігоря Сікорського, а саме створення на базі університету спільного конструкторсько-дослідницького центру аерокосмічного напрямку та започаткування програм дуальної освіти.

Цього разу, у ході зустрічі сторони домовилися про створення на базі Інституту аерокосмічних технологій КПІ спільного навчально-наукового центру з розроблення безпілотних літальних апаратів. Центр здійснюватиме освітню, наукову та інноваційну види діяльності.

Також представництво компанії було дуже зацікавлене у роботі інноваційного середовища Sikorsky Challenge. Нині планується ще одна зустріч для підписання меморандуму про співпрацю. 

Детальніше про зустріч у відео.