Новини ДМС

Міжнародний тиждень 11-22 жовтня 2021

Події за тиждень:

 1. Україна долучилась до програм «Горизонт Європа» та «Євратом»
На 23-му Саміті Україна – Європейський Союз, котрий відбувся 12 жовтня 2021 року, було офіційно підписано Угоду про участь України у Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії «Євратом».
Після завершення всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для ратифікації Угоди, українські вчені, інноватори та підприємці можуть мати доступ до всіх інструментів підтримки та залучати грантові кошти для реалізації спільних міжнародних проєктів програм «Горизонт Європа» та «Євратом».
Більше за покликанням

2. Спільна підготовка магістрантів разом з Варшавською політехнікою
Близько двох років триває проєкт Національної агенції обмінів Польщі NAWA. Міжнародний проєкт «Підготовка та впровадження програми спільного навчання другого ступеня – «Електроенергетика нового покоління та енергетичні ринки» проєкта типу «Дипломи двох університетів-партнерів», який був розгорнутий спільно з Варшавською політехнікою успішно завершено. Ми можемо пишатися випускниками Інституту енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ), які успішно закінчили магістратуру по завершенню навчання за освітньою програмою в рамках даного міжнародного проєкту (“Електроенергетика нового покоління та енергетичні ринки”).
Детальніше.

3. Воркшоп “Системи захисту критичної інформаційної інфраструктури”
З 20 по 21 жовтня 2021 року відбувались воркшопи, присвячені темі “Системи захисту критичної інформаційної структури”, представлені в рамках проєкту Cybersecurity East, що фінансується ЄС.
Про програму та як все відбувалось за покликанням

4. Студентки ФІОТ перемогли на міжнародній виставці INOVA
Дві студентки-першокурсниці ФІОТ здобули перемогу на міжнародній виставці винахідників INOVA 2021 у Хорватії. Софія Павлова виборола золото з проєктом віртуальної лабораторії екологічного моніторингу. Ольга Боровик здобула срібло з роботою «Лінза зі змінними оптичними характеристиками».

5. Співпраця з ENSTA
Університет поновив угоду про партнерство й співпрацю з паризькою Вищою національною школою високих технологій (ENSTA). Вона є однією з чотирьох інженерних шкіл Політехнічної школи Парижу, що входить до 100 найкращих університетів світу. Студенти 4-го курсу інженерних спеціальностей КПІ ім. Ігоря Сікорського можуть подати заявки на навчання за програмами обміну.