Новини ДМС

Міжнародний тиждень 25-29 жовтня 2021

Події за тиждень

  1. Зустріч із представниками мерії міста Кобе

Відбулася зустріч КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також Українсько-Японського Центру з представниками мерії міста Кобе (Японія). Метою зустрічі стало обговорення аспектів розвитку співпраці. Серед учасників зустрічі зі сторони мерії міста Кобе були присутні Пан Деґучі – директор міжнародного відділу, Пані Морімото – співробітниця міжнародного відділу та Левко Лучук – співробітник міжнародного відділу. Вони ознайомили всіх присутніх із перспективами подальшої співпраці.

Університети м. Кобе можуть стати чудовими партнерами для КПІ ім. Ігоря Сікорського, оскільки вони охоплюють можливості реалізації наступних планів: співпраця та запрошення студентів і дослідників, спільні дослідження та створення стартапів, стажування українських студентів на перспективних підприємствах і в компаніях м. Кобе. Більше за покликанням.

  1. Студенти КПІ на Autumn Digital EU4Energy Week

Впродовж кількох днів з 25 по 29 жовтня 2021 року студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, а саме ТЕФ, ІЕЕ та ФЕА брали участь в Autumn Digital EU4Energy Week, організованому для студентів університетів Країн Східного Партнерства. Захід проходив в рамках проєкту Promoting the Clean Energy Transition – Empowering Consumers through Better Regulation, який спільно запустили Рада європейських енергетичних регуляторів (CEER), Міжнародне енергетичне агентство (IEA) та Energy Community Secretariat.

Учасники – студенти з університетів Країн Східного Партнерства, майбутні фахівці в галузі енергетики та експерти з енергетики країн-членів ЄС мали можливість обговорити різні аспекти енергетичного ринку ЄС та принципи його регулювання, а також особливості чинного проєкту та перспективи його розвитку.  

  1. Про інклюзивну освіту з першим секретарем Посольства Ізраїлю в Україні

У Київську політехніку завітала перший секретар Посольства Ізраїлю в Україні. Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці в соціальних проєктах.  Головною темою розмови було надання якісних умов у галузі інклюзивної освіти. Сторони обговорили можливості реалізації спільних проєктів, спрямованих на формування інклюзивного освітнього середовища, що також стосувалось і медичної сфери – розроблення медичної апаратури.

Більше — у відео.

  1. Зустріч з Й.В. Послом Туреччини в Україні

Представники КПІ ім. Ігоря Сікорського взяли участь у святкуванні 98 річниці проголошення Республіки Туреччини відбувались, де поспілкувалися з Й. В. Послом Туреччини в Україні паном Ягмуром Гюльдере.

Обговорювались ключових аспектів майбутньої співпраці: робота над розробками БПЛА компанії Baykar, набір випускників бакалаврату Анкарського університету на навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського за магістерською освітньою програмою з атомних електростанцій, а також планується створення на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського українсько-турецького центру та ряду інших проєктів.

  1. Онлайн-зустріч із Технологічним інститутом Шібаура

Українсько-Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно із Технологічним інститутом Шібаура – партнерським університетом та за підтримки JST (Японської агенції з науки й технологій) провів 23 жовтня 2021 року онлайн-зустріч із Технологічним інститутом Шібаура.

Інтерес з боку нашого університету викликали презентації Технологічного інституту Шібаура, які стосувались програм студентських обмінів, відкритих лекцій викладачів, та інших можливостей навчання в Японії.

  1. Співпраця з ЮНЕСКО

28-29 жовтня представники КПІ ім. Ігоря Сікорського взяли участь у п’ятій сесії завідувачів кафедр ЮНЕСКО в Україні та у Круглому столі «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання змін клімату» (CLIMAN) – виклики та інструменти ефективної реалізації».

Захід було організовано Секретаріатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.