GISU,  Анонси подій,  Новини ДМС

Майстер-клас з інноваційних підходів до природи міста Мельбурн

В рамках співпраці зі Західносіднейським університетом у проєкті Альянсу GISU зі сталого розвитку та соціальної відповідальності, отримано запрошення для науковців, викладачів, молодих дослідників та зацікавлених студентів на перший з віртуальних майстер-класів про природо-позитивні міста.

ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПРИРОДИ В МІСТІ

Майстер-клас з міста Мельбурн

24 ЛИПНЯ 2024 о 08:00 – 09:30 за київським часом (15:00 – 16:30 AEST / UTC+10), ZOOM, реєстрація https://uws.zoom.us/meeting/register/tZYof-Cgrj0uE9wgr8PZnlWdbMyVfwvwBOOJ#/registration

Мельбурн, столиця штату Вікторія, є другим за величиною містом Австралії і був визнаний у 2021 році світовим лідером в інноваційних підходах до міської природи. У квітні 2017 року Комітет майбутнього Мельбурна схвалив стратегію “Природа в місті” – першу стратегію міської ради зі створення та підтримки здорових екосистем і процвітаючого біорізноманіття в місті, яка також спрямована на адаптацію до зміни клімату та досягнення нульового рівня викидів. Бачення “міста в лісі” зараз відстоюється очільником міста і отримало міжнародну популярність завдяки різним нагородам, включаючи нагороду C40 City Climate Leadership Award 2014 року. Цей майстер-клас надасть огляд цієї новаторської роботи та окреслить прогрес у впровадженні на сьогоднішній день, серед іншого – отримані уроки та майбутні виклики.

ЕКСПЕРТ Лі Гаррісон – урбаніст-еколог, яка цікавиться інтеграцією екологічної теорії в міську стратегію та діяльність. Вона є старшим екологом у відділі парків та озеленення міста в мерії Мельбурна, координує реалізацію стратегії “Природа в місті” та надає технічні екологічні консультації з широкого кола міських питань. Лі має досвід екологічного консалтингу та досліджень, з особливим акцентом на вплив міської та лінійної інфраструктури на дику природу.

У співпраці з державними органами, промисловими підприємствами та провідними дослідниками ця серія заходів, розроблена Альянсом GISU та Західносіднейським університетом, пропонує практичні поради щодо переосмислення та реформування сталого міського розвитку. За допомогою майстер-класів під керівництвом експертів та локальних тематичних досліджень пропонується дослідити інноваційні та взаємопов’язані підходи до трансформації наших університетських кампусів, громад та міст.