Еразмус+,  Європейський простір,  Новини ДМС

Альянс ENHANCE отримує нове фінансування

 

Альянс європейських технологічних університетів ENHANCE, асоційованим членом якого є КПІ ім. Ігоря Сікорського, отримав 14,4 млн євро фінансування за програмою Еразмус+ на період 2023-2027 рр.

У січні 2023 року Альянс ENHANCE подав спільну заявку на конкурс “Європейські університети” 2023 Erasmus+, на який було подано 65 заявок від понад 500 установ. Цей конкурс продовжує розгортання Ініціативи Європейських університетів і, як було оголошено Європейською Комісією 3 липня 2023 року, підтримає 30 існуючих і нових альянсів з рекордним загальним бюджетом у 402,2 мільйона євро протягом наступних чотирьох років.

ENHANCE задоволений, що його амбітна пропозиція під назвою ENHANCE+, підготовлена спільно десятьма членами Альянсу, була успішною. Ми з нетерпінням чекаємо на результати роботи останніх трьох років, щоб досягти наших основних цілей – забезпечити європейську освіту без бар’єрів, сприяти розвитку знань і талантів, необхідних для майбутнього Європи, і побудувати Альянс, заснований на спільних європейських цінностях.

Альянс ENHANCE був заснований у 2019 році зі спільною метою сприяти відповідальній трансформації на благо суспільства, перетворюючи глобальні виклики на можливості.

У 2020 році ENHANCE отримав фінансування Erasmus+ в рамках конкурсу європейських університетів як консорціум із семи університетів. У 2022 році до Альянсу приєднились три нові партнери, розширивши його склад до десяти провідних європейських технологічних університетів: Берлінський технічний університет (координатор), Технологічний університет Чалмерса, Цюріхська вища технічна школа, Гданський політехнічний університет, Норвезький університет науки і технологій, Міланський політехнічний університет, Аахенський університет RWTH, Делфтський технічний університет, Політехнічний університет Валенсії та Варшавський політехнічний університет.

У новому проекті ENHANCE+ беруть участь дев’ять членів Альянсу як бенефіціари разом з 14 асоційованими партнерами, включаючи члена Альянсу – Цюріхську вищу технічну школу. Серед інших асоційованих партнерів – Технологічний інститут мистецтв і технологій (A&M IT), Siemens, IBM Research, Європейське товариство інженерної освіти (SEFI), фонд Falling Walls Foundation, місцеві муніципалітети та інші партнери, які тісно співпрацюватимуть з Альянсом над окремими заходами впродовж усього періоду проекту.

Голова Керівного комітету ENHANCE та проректор з питань освіти Політехнічного університету Мілану, професор Стефано Ронкі привітав це оголошення: “Ми дуже раді почути сьогоднішню новину. Проект ENHANCE+ є результатом фантастичних спільних зусиль усіх членів ENHANCE і являє собою важливий наступний крок у розвитку Європи як єдиного інтегрованого простору вищої освіти. Це набагато більше, ніж довгостроковий проект, це спільне бачення розвитку європейських цінностей. Разом з нашими трьома новими членами Альянсу та чудовими асоційованими партнерами ми з нетерпінням чекаємо початку роботи над подальшою консолідацією нашого Альянсу та продовженням успішної роботи перших трьох років. Ми вже побачили позитивний, трансформаційний вплив першого проекту ENHANCE на наші установи, і тепер разом ми можемо продовжувати розвивати наше бачення і розширювати нашу пропозицію для студентів, дослідників і тих, хто навчається впродовж усього життя. Разом ми підготуємо наших випускників до вирішення майбутніх глобальних викликів”.

Проект ENHANCE+ – це амбітна пропозиція, яка охоплює всі основні місії членів Альянсу, спрямовані на досягнення цілей Ініціативи Європейських університетів. Наприклад, проект ENHANCE One Campus спрямований на усунення адміністративних бар’єрів та сприяння мобільності студентів і співробітників без кордонів, а Спільна освітня стратегія буде і надалі розвиватися, розширюватимуться навчальні пропозиції та використання інноваційних форматів. Хоча в основі місії ENHANCE лежить освіта, дослідження, інновації та служіння суспільству також займають центральне місце в цьому баченні. Спираючись на успіх проєкту ENHANCERIA (SwafS 2021-2024) та тісну співпрацю з громадськими та галузевими партнерами, ENHANCE забезпечує синергію з викладацькою та навчальною діяльністю. Завдяки новому фінансуванню Erasmus+ Альянс зможе стимулювати прогрес у всіх цих сферах.

ПРО АЛЬЯНС

Альянс ENHANCE був заснований у 2019 році з метою створення єдиного європейського кампусу, вільного від фізичних, адміністративних та освітніх бар’єрів, де студенти, викладачі та співробітники зможуть вільно пересуватися та пізнавати європейський освітній простір. Місія ENHANCE полягає у стимулюванні відповідальної суспільної трансформації та сприянні розвитку і використанню науки і технологій на благо суспільства. ENHANCE бере участь у програмі ERASMUS+ “Європейська університетська ініціатива” та у програмі “Горизонт 2020” “Наука з суспільством і для суспільства” (SwafS). Альянс об’єднує десять університетів-членів: Технічний університет Берліна (Німеччина), як координатор, Технологічний університет Чалмерса (Швеція), Технічний університет Делфта (Нідерланди), Швейцарська вища технічна школа Цюріха (Швейцарія), Гданський політехнічний університет (Польща), Норвезький університет науки і технологій (Норвегія), Міланський політехнічний університет (Італія), Аахенський політехнічний університет (Німеччина), Політехнічний університет Валенсії (Іспанія) та Варшавський політехнічний університет (Польща).

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ – за посиланням www.enhanceuniversity.eu