Анонси подій,  Новини ДМС

Конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2025-2026

Міністерством освіти і науки України та Австрійським агентством з питань освіти та інтернаціоналізації оголошено конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2025-2026 рр.

Прийом заявок для участі в конкурсі триває до 25 жовтня 2024 року.

Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти, наукових установ обох країн за усіма науковими дисциплінами і тематичними напрямами, включаючи соціальні та гуманітарні науки.

Подання заявки 

Подання документів здійснюється у функціональному модулі Національної електронної науково-інформаційної системи (далі – Система). Документи для участі у Конкурсі подаються в електронній формі з накладеним електронним підписом, з використанням можливостей Системи відповідно до положень Порядку роботи Національної електронної науково-інформаційної системи, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08 січня 2024 року № 10, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 березня 2024 року за № 323/41668. З детальною інформацією щодо подачі документів та участі у Конкурсі можна ознайомитися за покликанням.

Форма заявки заповнюється в Системі послідовно українською та англійською мовами в одному файлі (вимоги до усіх пунктів заявки наводяться у файлі заявки (Додаток 1)).

До заповненої форми заявки потрібно також додати наступні скан-копії оригіналів документів у форматі PDF

  • Супровідний листВимоги:на бланку установи-заявника, адресований на МОН, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, імен та прізвищ українського та австрійського наукових керівників, перелік додатків. Обов’язково зазначити, що український науковий керівник працює за основним місцем роботи в ЗВО/НУ-заявника та за останні 12 місяців щонайменше 6 місяців знаходився і працював на території України, а також що дослідження по темі проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів.
  • Лист-підтвердженнявід австрійського партнера-керівника проєктуВимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника ЗВО/НУ-заявника, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, яка має співпадати із назвою проєкту у формі заявки, імен та прізвищ австрійського та українського наукових керівників.
  • Документ про відсутність в заявці та додатків до неї інформації з обмеженим доступом. Вимоги: Документ в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять інформації з обмеженим доступом, текст у довільній формі.
  • CV українського та австрійського наукових керівників проєктуВимоги: CV керівника з України оформлюється двома мовами – українською та англійською, CV керівника з Австрії – достатньо лише англійською мовою.

Довідка про перетин кордону науковим керівником.

Кінцевий строк подання – 25 жовтня 2024 року (до 13:00).

Учасник конкурсу, визнаний переможцем за результатами конкурсу, при підписанні договору на виконання НДР зобов’язаний подати до МОН оригінали документів у паперовій формі.

Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.

Деталі про конкурс за посиланням: https://mon.gov.ua/news/konkurs-spilnykh-ukrainsko-avstriiskykh-naukovo-doslidnykh-proiektiv-dlia-realizatsii-u-2025-2026-rr