Новини ДМС

Міжнародний тиждень 8-15 листопада 2021 року

Події за тиждень з 8 по 15 листопада 2021 року

1. Семінари-практикуми з провадження міжнародної проєктної діяльності

Нещодавно проводилися семінари-практикуми для організаторів та керівників діючих наукових груп, які були присвяченні опануванню методик провадження міжнародної діяльності. Було проведено 3 семінари на окремих факультетах. 9 листопада на ФСП, 11 листопада на ФІОТ та повторно 12 листопада в ІЕЕ.

2. «Видатні поляки – вихованці київських навчальних закладів»

11 листопада  у день відзначення національного свята Республіки Польща – Дня незалежності – силами НТБ  було організовано лекцію «Видатні поляки – вихованці київських навчальних закладів». Лекція стала першою з серії, присвяченої 100-річному ювілею Секції вихованців КПІ ім. Ігоря Сікорського в Польщі. 

3. Участь у круглому столі «Стратегія блакитної економіки для Чорного моря: український внесок»

12 листопада Делегація КПІ спільно з професором Іденом Мамутом узяла участь у круглому столі «Стратегія блакитної економіки для Чорного моря: український внесок». У ході виконання програми заходу відбулося обговорення формування комплексної політики для розвитку басейну Чорного моря та на його основі можливе визначення напрямів та конкретних теми, за якими підрозділи КПІ зможуть розпочати підготовку проєктних пропозицій до конкурсів міжнародних (європейських) проєктно-грантових програм. Спільно з Європейською зеленою угодою (European Green Deal), блакитна економіка формує стратегічний курс Євросоюзу на майбутні десятиліття. 

4. Вшанування пам’яті професора Де Метца в КПІ ім. Ігоря Сікорського

Планується встановлення памятника професору Георгію Де Метцу – колишньому ректору КПІ ім. Ігоря Сікорського за ініціативи італійського архітектора, дизайнера і художника Паоло Коя. Архітектор запропонував проєкт меморіальної дошки для встановлення на будинку по вул. Гончара в Києві, де проживав професор Де Метц, а також запропонував встановити в кампусі його композицію в стилі модерн. Композицію рекомендується встановити біля  Науково-технічної бібліотеки.  Лист з такою пропозицією пану Коя 12 листопада направлено. 

5. Семінар «Концепції та характеристики малих модульних реакторів США»

Триває підготовка до семінару «Концепції та характеристики малих модульних реакторів США». Метою цього семінару ознайомлення викладачів і студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського з інноваційними ядерними технологіями та передовими проєктами у сфері малих модульних реакторів США. Захід запроваджується за підтримки Департаменту енергетики США та Аргонської національної лабораторії. 

6. КПІ ім. Ігоря Сікорського готується взяти участь у Hydrogen Forum

На базі взаємодії КПІ ім. Ігоря Сікорського з European Clean Hydrogen Alliance (Європейським альянсом з чистого водню) університет братиме участь у Hydrogen Forum, який відбудеться у форматі онлайн 30 листопада 2021 р.  До складу Альянсу входять національні провідні  енергетичні та транснаціональні компанії, науково-дослідні інституції, Європейський інвестиційний банк.